Retten i Odense har nedlagt referatforbud i sagen om en 20-årig pædagogmedhjælper, der er tiltalt for overgreb mod børn.

Offentligheden får ikke indblik i det retsmøde, som skal føre til en dom eller frifindelse over en 20-årig pædagogmedhjælper, der står tiltalt for seksuelle overgreb mod to små børn.

Børnenes bistandsadvokat bad retten om at nedlægge referatforbud i sagen. Han mente, at der vil komme ting frem under afhøringerne, som det vil være belastende for børnene at få offentliggjort, og retten valgte at følge hans ønske.

Sagen handler om en 20-årig pædagogmedhjælper, som blev grebet på fersk gerning under et seksuelt overgreb på en dreng i en daginstitution i Faaborg-Midtfyn Kommune. Han er også tiltalt for at forgribe sig på en fireårig pige, hvis forældre han kendte privat.

Desuden er han tiltalt for besiddelse af en stor mængde børnepornografiske billeder og videosekvenser.

Referatforbuddet betyder, at journalister og andre interesserede godt må være til stede i retten, men det er forbudt at viderebringe oplysningerne. Børnene er blevet optaget på video, mens de blev afhørt, og mens optagelsen blev afspillet, blev publikum sendt helt ud af retslokalet.

Normalt vil pressen dog kunne fortælle, hvilken dom der falder i sagen trods et referatforbud.

Fyens.dk følger sagen.

  • Fyens Stiftstidende

Mere om emnet

Se alle
1
Begik overgreb: Medhjælper idømt fængsel

Begik overgreb: Medhjælper idømt fængsel

Retssag i dag: Medhjælper tiltalt for overgreb

Retssag i dag: Medhjælper tiltalt for overgreb