Pårørende savner dialog


Pårørende savner dialog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG: - De taler så meget om, at vi skal i dialog. Men vi oplever bare ikke nogen!

Kommentaren kommer fra Lone Kjærulff, der har en far, som er dement og bor på Tømmergården i Faaborg.

I mandags besluttede politikerne i Socialudvalget, at bofællesskabet skal endeligt nedlægges med udgangen af næste år. Men selv om beslutningen får stor betydning for beboerne og ikke mindst deres pårørende, fik de pårørende først besked om planerne i fredags.

- Min mor fik dagsordenen med posten fredag formiddag. Men når mødet er mandag, har man jo ingen chance for at påvirke noget som helst. Der er jo ikke nogen i kommunen, som er på arbejde i weekenden, konstaterer Lone Kjærulff, der er dybt frustreret over, at hendes fars hverdag skal laves helt om.

- Det er svært nok at have en far, som er så dement. Men det bliver meget sværere af, at vi hele tiden skal tage stilling til, hvad der skal ske med ham, siger Lone Kjærulff.

Planlægning starter nu

Ældrechef Allan Christiansen forstår dog ikke, at de pårørende ikke føler, at dialogen er god nok.

- Man kan godt sige, at de fik dagsordenen sent. Men normalt sender vi slet ikke dagsordener ud. Det er en del af vores ønske om at være en åben kommune. Og vi holdt også et stort møde med alle de pårørende i november, da det blev besluttet, at Tømmergården skulle lukkes, siger han.

Han henviser også til, at de pårørende får at vide hver gang, der er en ledig plads på et af kommunens andre plejecentre, så på det punkt er der også en dialog i gang. Politikerne i Socialudvalget besluttede i mandags, at sætte en lukkedato for bofællesskabet.

Halvanden gang dyrere

Det betyder, at der derefter ikke vil komme ekstra penge til Tømmergården i forhold til, hvad en plads på et af kommunens plejecentre koster. En plads på Tømmergården er ifølge Allan Christiansen næsten halvanden gang dyrere per person end en demensplads på eksempelvis Prices Have Centret.

- Vi er forpligtet til at harmonisere serviceniveau på alle plejecentrene, så der ikke er forskel. Og det må vi også gøre på Tømmergården, siger han.

Han skal nu i gang med at planlægge, hvordan lukningen af bofællesskabet skal foregå, sammen med lederne Marianne Krämer og Hanne Clemmensen.

De skal derefter tale med de pårørende om mulighederne for deres demente familiemedlem.

Pårørende savner dialog

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce