På urtejagt med snapselavet


På urtejagt med snapselavet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Deltagere i lavets årlige urtejagt behøver ikke at lade bilen stå hjemme, selv om der er smagsprøver

FAABORG: Sidste år blev den aflyst på grund af brandstorm og regnvejr.

Men med håb om bedre vejr, inviterer Faaborg Snapselaug igen i år alle interesserede med hang til hjemmebryg på krydderurtejagt ved Bøjden.

Mange har nemlig spurgt, om de måtte komme med på snapselaugets krydderurte-ture, fortæller oldermand, Finn Schartau.

- Og så vil vi gerne udbrede interessen for kryddersnapse. Flere går og laver det for sig selv, og vi kunne jo samles flere om det og udveksle erfaringer, siger Finn Schartau.

For kryddersnapse-brygning er i følge ham en god og sund hobby, der kan bidrage til et langt og lykkeligt liv. Hvis man kan styre det.

Kryddersnaps med måde

- Der er mange gode ting i krydderurterne, der er godt for helbredet. Men man skal selvfølgelig ikke drikke sig fra sans og samling, siger han.

Derfor behøver man heller ikke lade bilen stå hjemme, selvom der er smagsprøver til de medbragte madpakker på krydderurte-jagten.

- Når vi holder møder, er hver smagsprøve i fingerbølstørrelse, så selvom man får otte smagsprøver, har man faktisk kun fået én genstand. Rød Aalborg drikker man kun for at blive fuld. Men det her er for smagens skyld, fastslår Finn Schartau, der sværger til vendingen "man skal ha' en snaps om dagen, så blir' man 100 år".

Ifølge ham ankommer man kun i taxa til snapselavets møder én gang om året. Og det er til nytårskuren.

Krydderurte-jagten foregår onsdag den 11. juni klokken 18 ved Familiehaverne, der ligger 100 meter nede af en grusvej, efter Bøjden Fiskerihavn.

Her vil snapselav ets medlemmer guide gæsterne til at finde de helt rigtige krydderurter til en snaps. Og bagefter er der spisning af medbragte madpakker med smagsprøver på nogle af medlemmernes snapse.

På urtejagt med snapselavet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce