På sydfynsk cruise i en Cadillac

Knap 30 Cadillac'er med ejere har haft base på Bøjden Strand Feriepark i den forløbne weekend. Bemærk Torben Lorentsens gamle campingvogn i baggrunden, der matcher hans øse til højre i billedet.
Foto: Hans Østergaard

På sydfynsk cruise i en Cadillac

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

28 af de biler, som legender er gjort af, har været på landevejene i weekenden med Bøjden som base

BØJDEN: Andelen af amerikanske øser på de sydfynske landeveje har ligget et stykke over det normale i den forgangne weekend.

Medlemmer af Cadillac Club Denmark satte nemlig hinanden stævne på Bøjden Strand Feriepark, hvorfra de knap 30 biler tog på cruise i terræn med bakker og dale og udsigt til vand.

- Det har været fantastisk, siger Leif Hansen, Vojens, da tilhængerne af krom og original lak denne søndag formiddag er ved at lægge an til at køre hjem igen.

Det regner ganske vist, men lørdag var vejret perfekt, og de smukke omgivelser er blevet bemærket.

- Det er væsentligt mere hyggeligt at køre sådan et sted med taget nede end på motorvejen, siger Torben Lorentsen fra klubbens bestyrelse.

Han lægger ikke skjul på, at det skaber glæde, når folk kigger beundrende på de store biler og måske oven i købet vinker til føreren bag rattet.

Torben Lorentsen har taget turen til det sydfynske i en Cadillac Eldorado Biarritz fra 1959 sammen med sin kone.

På trækket har de en campingvogn fra slutningen af 1960'erne, hvis lak matcher bilens.

Fyn i midten

At træffet lige kom til at foregå på Fyn har en indlysende forklaring, når man gerne vil have så mange medlemmer fra hele landet til at dukke op.

- Fyn er dejligt midtimellem, siger Torben Lorentsen.

Han fortæller, at nogle af klubbens Cadillac-entusiaster foretrækker hotel og luksus, mens andre foretrækker campingformen med plads til børn og familien, hvilket kan gøre det lidt svært at blive enige om, hvor et træf skal foregå.

- Da vi så, hvor luksuøse hytterne her var, blev vi enige om, at det med at bo på hotel var ligegyldigt, siger Torben Lorentsen.

Og noget tyder på, at det ikke er sidste gang, at de gamle biler med el-ruder og servostyring som standardudstyr kommer til Bøjden.

God stemning

- Der har været en rigtig god stemning. Jeg håber, vi kommer igen, siger Leif Hansen, der hårdnakket hævder, at han aldrig har haft problemer med at parallelparkere sin lange, blå Cadillac fra 1960. Heller ikke, selv om amerikanerbiler sjældent har sidespejl i højre side.

- Det vænner man sig til, siger Leif Hansen.

På sydfynsk cruise i en Cadillac

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce