Øhavsmuseet Faaborg indleder traditionen tro sin tursæson 2. påskedag, og inviterer i år til Knold ved Dyreborg. Her tager museets landskabsarkæolog, Poul Baltzer Heide, med på opdagelse i sporene efter den sidste istid, der indtil for 14.000 år siden holdt Danmark i et iskoldt jerngreb. I foråret står klinterne helt friske og uden vegetation, og derfor er det et perfekt tidspunkt at tage ud og kigge på de majestætiske klinter, der rejser sig over strandene. Klinteturen og de efterfølgende ture er noget af museets vigtigste formidling, fordi vi her kan gøre historien i nutidens landskab levende. Som et af de eneste landskabsmuseer i verden tager vi den opgave meget alvorligt, og derfor håber vi også at mange vil drage nytte af tilbuddene løbet af forår, sommer og efterår, siger Poul Baltzer Heide.

Turen mandag starter kl. 14 på P-pladsen ved Drejet, Knoldsvej 1, 5600 Faaborg. Turen varer 2 timer, og koster 40,- for voksne (børn er som altid gratis). Hunde er meget velkomne.

  • Jørgensen_Anne

    Af:

    Journalist på redaktionen i Faaborg-Midtfyn Kommune. Skriver til Fyns Amts Avis, Fyens Stiftstidende og UgeAvisen Faaborg. Er 31 år og bosat i Faaborg.