Mere end 50 trodser kulden og snevejret fredag eftermiddag for at deltage i indvielse af cykelstien fra Årslev til Odense.

Årslev: Selv om kulden er en anelse på tilbagetog, så er det fortsat hamrende koldt at færdes ude.

Det er også tilfældet fredag eftermiddag, hvor sneen samtidig finder vej til det midtfynske og mest af alt giver lyst til at opholde sig indendørs.

Alligevel trodser mere end 50 små og voksne Årslev-borgere kulden og møder frem ved Sparekassen Fyn på Overvejen, hvor der er inviteret til indvielse af supercykelstien fra Årslev og til Odense.

Supercykelstien

Cykelstien er et samarbejde mellem Odense og Faaborg-Midtfyn Kommune.I det seneste halve år er der i Faaborg-Midtfyn Kommune arbejdet på anlæggelsen af supercykelstien.

Cykelstien er to kilometer lang og løber mellem Årslev og Lindved.

Ved Årslev er der placeret en servicestation med luftpumpe og lidt værktøj til en hurtig reparation af sin cykel.

Faaborg-Midtfyn Kommunes andel af cykelstien beløber sig til cirka 9,7 millioner kroner. De 3,2 millioner kommer fra statens cykelpulje.

I Odense forventes den sidste del af projektet at være færdig til sommer.

Forrest i feltet af ryttere sidder Venstremanden Søren Kristensen og borgmester Hans Stavnsager (S). De har sagt ja til at tage den første tur - og har fået stillet en tandemcykel til rådighed.

- Det er et vigtigt projekt, som nu endelig er blevet færdigt. Det er en vigtig investering i forhold til at skabe Fremtidens Forstad. Vi har motorvejen tæt ved, offentlig transport og nu også muligheden for at cykel til Odense, siger Hans Stavnsager, mens flere og flere kommer til og snevejret tager til i styrke.

Et stort aktiv

Blandt de fremmødte er 70-årige Henning Præst, som har klædt sig i cykeltøj og klar til en tur. Han cykler 100 kilometer om ugen og tager ofte turen til Odense på cykel.

- Det er alletiders med cykelstien. Det er det bestemt. Jeg kender nogle, der er flyttet til og har købt el-cykler, og den ene cykler ud til OUH, lyder det fra Henning Præst

- Men man skal huske cykelhjelmen. Det må du gerne skrive med stort, fastslår han, inden det er blevet tid til et par hurtige taler og snorreklip.

Allerede inden stien for alvor er kommet i brug, har kommunen fået et par henvendelser om manglende lys på stien. Det gælder dog ikke på Faaborg-Midtfyn-siden, oplyser Team- og projektleder Omer Salahadeen.

- På den første strækning fra kommunegrænsen og ind til Odense er der ikke belysning. Vi har videregivet det og bedt dem om at forholde sig til det, for vi kan godt se sammenhængen i det, forklarer han, inden feltet anført af borgmesteren og Søren Kristensen ruller af sted.

De to politikere er dog hurtigt tilbage igen, mens resten af rytterne tager en længere tur mod Odense. Måske er det duften fra de varme pandekager, der nu serveres, som får de to politikere til at vende om og finde tilbage til start.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.

Mere om emnet

Se alle
Målet er 1200 nye borgere: Årslevs fremtid er nu på tegnebrættet

Målet er 1200 nye borgere: Årslevs fremtid er nu på tegnebrættet

Formand: Hele byen skal hænge sammen

Formand: Hele byen skal hænge sammen