På madskole i sommerferien


På madskole i sommerferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

TILBUD:Fodboldskole, tennisskole og nu også madskole kan børn bruge skoleferien på
NR. LYNDELSE:For komfurer og emhætter i skolekøkkenet på Carl Nielsen Skolen sluttede ferien en uge tidligere end normalt i år. 20 børn mellem otte og 12 år har i denne uge indtaget køkkenet. De er på en uges madskole, hvor de lærer at lave en masse god og sund mad.

Kartofler og æg koger lystigt, mens kyllingelår og kager med 4H skrevet med hindbær fylder ovnene. I dag har de 20 elever på Madskolen ekstra travlt. De skal både lave den daglige frokost og forberede aftenens grillfest, hvor forældrene er inviteret.

- Den er fin nu. Men den kan godt bruge lidt mere paprika, siger Emma Sørensen. Hun og Josefine Egeskov Laursen smager dressingen til kartoffelsalaten til under kyndig overvågning af Petra Hansen.

- Ja, det er rigtigt. Et drys mere i hver skål, siger Petra Hansen, en af de tre voksne, der hjælper børnene.

Madskolen arrangeres af Landbrugsraadet og 4H. Formålet er indlysende: Børn skal lære om, hvad der er godt at putte i munden, og hvordan man laver sund mad.

- Sommetider går madlavningen nok lidt hurtigt derhjemme. Og det er ikke en fællesopgave. Det er enten far eller mor, der laver maden. Her er de med i hele processen. De har endda lavet marmelade, siger Lone Funch, leder af Madskolen, som forklaring på, hvorfor det er nødvendigt med en madskole forså unge børn.

Ved et af bordene står Tabita Marie Drud og Lars Roed Bonde og maser en rugbrødsdej flad.

Nye opskrifter

- Det skal være minirugbrød, forklarer 12-årige Tabita.

Både hun og Lars laver af og til mad derhjemme.

- Jeg gør det, hvis far og mor skal skynde sig at malke, fortæller Lars Roed Bonde, som fortæller at forældrene oftest får spaghetti og kødsovs, når han er kok.

Men det kan der blive lavet om på nu.

- For vi har fået en masse opskriftsbøger, siger Tabita Marie Drud, som har forstået budskabet.

- Man skal drikke mælk eller vand, og det er vigtigt ikke at få for meget fedt, remser hun op af ugens lærdom.

Men der skal være måde med galskaben,tilføjer Lars Roed Bonde.

- Der skal stadig være plads til lørdagsslik, fastslår han.

På madskole i sommerferien

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce