247 p-afgifter til ulydige bilister i Ringe og Faaborg er der uddelt, siden de udskældte p-vagter skruede bissen på ved årsskiftet.

Faaborg-Midtfyn: 247 p-afgifter.

Det er antallet, som parkeringsvagterne i Ringe og Faaborg har uddelt, siden de gik på gaden den 3. januar i år. Ifølge en opgørelse fra kommunen blev der uddelt 60 afgifter alene i den første uge af året, mens det i uge fem var nødvendigt at hive blokken frem 36 gange.

Hos afdelingslederen i kommunens afdeling for Natur og Trafik, Ole Tyrsted Jørgensen, er faldet, forhåbentlig, et udtryk for, at bilisterne er blevet klar over, at der skal parkeres efter reglerne.

- Jeg tror, at rygtet spredes og avisernes skriveri gør, at folk er lidt mere opmærksom på det nu. Så vi ser en faldende tendens på p-afgifter, og jeg tror, at den vil falde yderligere, vurderer afdelingslederen.

Det til trods for, at p-vagterne siden starten af november har turneret rundt i gaderne for at spotte ulydige bilister. Frem til årsskiftet "slap" man med en venlig hilsen i form af et postkort i forruden, mens det nu koster, hvis man fanges i en p-overtrædelse.

Bedre skiltning

Ifølge kommunens optælling er syv afgifter blevet trukket tilbage på grund af mangelfuld skiltning/afmærkning. Et af de steder hvor skiltningen skal gøres bedre er på Centrumpladsen i Ringe.

- Der er lige nu sat et skilt op i begge ender af Centrumpladsen, men der kommer flere skilte op. Så det er ikke fordi, at man bare kan parkere der i længere tid. Det er stadig tre timers-parkering, siger Ole Tyrsted Jørgensen.

P-kontrollen blev genindført efter ønske fra butikkerne i Ringe og Faaborg. Det var en politisk beslutning, og to p-vagter på deltid er ansat til fortrinsvis at tjekke p-skiver i Ringe og Faaborg, men muligheden for at de kommer fordi andre steder i kommunen, kan ikke udelukkes.

P-vagterne er ansat i kommunens Intern Drift, og deres indtog i gadebilledet har givet anledning til masser af debat på Facebook og Fyens.dk.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.

Mere om emnet

Se alle
4
Nu er det alvor: P-vagter har smidt fløjlshandskerne

Nu er det alvor: P-vagter har smidt fløjlshandskerne

3
Slut med at blæse på p-regler: Nu svinges bødeblokken i Ringe og Faaborg

Slut med at blæse på p-regler: Nu svinges bødeblokken i Ringe og Faaborg

9
Kommunal P-afgift: Indrømmer fejl men vil ikke eftergive bøde

Kommunal P-afgift: Indrømmer fejl men vil ikke eftergive bøde