Det var med nød og næppe, at nye frivillige og en ny formand reddede Natteravnene Faaborg-Midtfyn fra at nedlægge sig selv. Der mangler stadig frivillige, men de gule ravne lever videre i Faaborg-Midtfyns natteliv.

Faaborg-Midtfyn: Tirsdag holdt den frivillige forening Natteravnene Faaborg-Midtfyn generalforsamling, hvor en stor og svær beslutning om lokalforeningens fremtid var på dagsordenen. Mangel på frivillige tvang natteravnene i Faaborg-Midtfyn til at tage stilling til, om foreningen kunne fortsætte arbejdet, eller om den måtte kaste håndklædet i ringen og nedlægge sig selv. Tre nye frivillige, blandt andre tidligere formand for Natteravnene Faaborg-Midtfyn Linda Prinsholm, kom dog foreningen til undsætning, og forslaget om at nedlægge foreningen blev stemt i jorden.

Natteravnenes fem gyldne regler

Alle over 20 år kan blive natteravn. Derudover skal man overholde foreningens fem gyldne regler:1. Natteravnene er synlige og observerer, de blander sig aldrig fysisk i uroligheder o. lign. - men tilkalder professionel hjælp om fornødent.

2. Natteravnene går altid i hold på tre i den karakteristiske gule beklædning.

3. Natteravnene færdes altid i det offentlige rum - aldrig inde, hvor de unge morer sig, i ungdomsklubber, værtshuse, diskoteker.

4. Natteravnene giver sig tid til at lytte og tale med børn og unge, men egentlig rådgivning overlades til professionelle.

5. Natteravnene hjælper børn og unge, der er kommet galt af sted - helst gennem deres venner eller familie. Natteravnene følger ikke nogen hjem alene og låner aldrig penge ud.

Kilde: Natteravnene.dk

- Vi har jo haft snakket om det i flere år, om foreningen skulle lukke, men vi er alle sammen glade for at gå og glade for de unge mennesker, så de fleste var meget opsatte på at fortsætte, fortæller Linda Prinsholm og tilføjer:

- Jeg ville godt nok være ked af, hvis vi skulle have lukket foreningen. Det ville være synd for de unge mennesker, der er vant til, at vi er der.

Linda Prinsholm bliver ny formand for Natteravnene Faaborg-Midtfyn efter Dorthe Nørreskov, som har valgt at tage en pause fra foreningen.

Unge holder liv i Natteravnene

Udover Linda Prinsholm er to nye frivillige, begge midt i tyverne, trådt ind i foreningens bestyrelse. Og ifølge den nye formand har Natteravnene Faaborg-Midtfyn lettere ved at tiltrække yngre frivillige end ældre.

- Den yngste vi har er 22 år, og hun har været med, siden hun var 18 år. Med de to nye har vi omkring fem unge frivillige, fortæller hun. I alt består Natteravnene Faaborg-Midtfyn af omkring 12 frivillige.

Der er dog stadig hårdt brug for flere, som har lyst til at iføre sig den gule jakke og begive sig ud i nattelivet for at skabe tryghed for børn og unge.

- Jo flere ben, jo bedre, og jo flere ture kan vi gå, understreger foreningens nye formand.

Så selvom foreningen må køre på nødblus, indtil flere frivillige kræfter melder sig, har vi endnu ikke set den sidste selvlysende gule jakke i Faaborg-Midtfyns natteliv.

  • fyens.dk

Mere om emnet

Se alle
1
Slut med kondomer og bolsjer: Natteravnene i Faaborg-Midtfyn risikerer lukning

Slut med kondomer og bolsjer: Natteravnene i Faaborg-Midtfyn risikerer lukning