På en indre rejse


På en indre rejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

MEDITATION: 70 mennesker fra hele verden i Korinth
KORINTH: Sidder du godt? Hvis ikke, så sæt dig i en behagelig stol, læn dig tilbage, luk øjnene, gentag en lyd inden i dig selv og lad så tankerne flyve frit.

Det er lidt forenklet den teknik, 70 mediterende fra hele verden i sidste uge benyttede sig af på Korinth Landbrugsskole.

Metoden hedder Acem. Den stammer fra Norge og er den mest udbredte afspæn-dingsmetode i Norden. I alt benytter mere end 55.000 mennesker verden over teknikken heraf 2500 fra Danmark.

- Jeg tror, at metoden er så populær, fordi der ikke er noget hokuspokus ved den. Der er ikke noget mystik eller religiøst over det. Det er en enkel teknik, der bygger på psykologi. Og på den måde er det en meget moderne og neutral metode, siger Eva Brandt, der er en af arrangørerne bag det en uge lange sommerkursus.

Her bruger deltagerne hver dag mere end fire timer på at meditere. Til daglig råder foreningen dog medlemmerne til at bruge en halv time morgen og aften.

Gevinsten ved at meditere efter Acems principper er for det første, fortæller Eva Brandt, afspænding. Det giver mere energi og overskud i hverdagen og mindsker samtidig stressniveauet.

For det andet er meditationen indgangen til en rejse ind i én selv, som kan sætte gang i den personlige udvikling.

Har fået mere overskud

Det lyder let, og det er det egentlig også - i hvert fald det første trin, mener 17-årige Stian Wærsted fra Holte, der er med på sommerkursus for første gang. Selvudviklingen kræver derimod erfaring og øvelse, fortæller han.

- Jeg begyndte at meditere, fordi jeg har set, hvor godt det er. Da jeg var mindre, kom min far tit stresset og træt hjem fra arbejde. Så satte han sig ned og mediterede en halv time, og så var han frisk og veloplagt igen, siger den 17- årige sjællænder.

Stian Wærsted begyndte at meditere i november 2003, og han er ikke i tvivl om, at det har hjulpet.

- Jeg kan tydeligt mærke, at jeg har fået mere overskud. Jeg slapper i det hele taget bedre af i mig selv. Tidligere havde jeg meget behov for at sætte mig selv i centrum og få en masse opmærksomhed. Det har jeg ikke mere, fortæller han.

Stian Wærsted er den yngste af de 70 deltagere på kurset, der netop er slut.

Et begynderkursus i Acem kan klares på syv uger eller på et intensivt weekendkursus. Foreningens danske hovedsæde ligger i København, men de formidler kurser i de fleste store danske byer blandt andet Odense.

På en indre rejse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce