Fodterapeut Susanne Philip kan fejre jubilæum med egen klinik i Ringe.

Ringe: I den første halve snes år som selvstændig delte fodterapeut Susanne Philip lokaler på Nyvej 8 i Ringe, med fodterapeut Anna-Margrethe Lundgreen, eller fru Lundgreen, som hun mest kaldes, og de to damer, der begge var selvstændige, havde hver deres lille forretning under samme tag.

Senere valgte Susanne Phllip at flytte til Østergade 2 i lokaler i Ringe, hvor der før fodklinik senest havde været skobutik og hudplejeklinik. Dermed er det altså tæt på 25 år siden, Susanne Philip kunne erklære sig som selvstændig med egen klinik, og mærkedagen er udnævnt til at være den 15. marts 2017.

Og før det havde fru Eggertsen sin legendariske butik, hvor man kunne få "næsten alt" inden for papirvarer, tasker og lignende.

- Alle talte om fru Eggertsen, da vi flyttede ind her, og vi fik en kunde, der havde arbejdet i hendes butik. Så hun var rundt og se lokalerne. De havde jo ændret sig en hel del siden fru Eggertsens tid, og i begyndelsen var Susanne Philip alene i klinikken. Efter et halvt år kom der en fodterapeut mere i klinikken, og i dag er de fire foruden Susanne Philip selv. Nyeste i huset er Anja Andersen, mens Charlotte Wagner, Stine Laustsen og Birgit Jacobsen alle har været der omkring tre år.

Susanne Philip har kunder, der er kommet hos hende alle årene, og hun har også stadig den første kunde fra den første dag.

Alle fodterapeuterne i Klinik for Fodterapi i Østergade er statsautoriserede, hvilket vil sige, at de kan tage imod lægehenviste personer. Det kan være med årsag i diabetes, gigt, leddegigt, bøjleproblemer og nedgroede negle.

- Vi har mange lægehenviste kunder, fortæller Susanne Philip, der skønner, at det nok er halvt af hver. Så mange kommer også med nogenlunde faste invervaller og får ordnet fødder med alt hvad dertil hører. For i årene, der er gået, er det også blevet mere almindeligt, at der "ikke behøver være noget galt" for at gå til fodterapeut. Det er for vedligeholdelse og almindelig pleje, der er fokus på. Det gælder også for herrerne, og dem kommer der efterhånden flere af.

I klinikken råder de over en 3D-scanner, som er til stor hjælp, når der skal laves indlæg til sko og lignende.

- Den har vi megen glæde af, og vi har efterhånden haft den i nogle år, tilføjer Susanne Philip, der ude bagved har et værksted.

Susanne Philip har i alle årene gået på jævnlige kurser, hvor man blandt andet lærer om fodøvelser, sygdomme og indlæg, og hvad der kan gøres i de forskellige tilfælde.

- Noget af det sidste nye, vi arbejder med, er akupunktur, nævner fodterapeuten, der altid gør meget ud af vejledning og rådgivning. Det samme gør de andre i klinikken, der har selve uddannelsen tættere på.

- Vi han komme med noget af det nye fra skolen, mens Susanne har den lange erfaring, som hun kan bidrage med, siger Charlotte Wagner.

Samtidig er det heller ikke af vejen med en smule konversationstalent og menneskekundskab, når man har folk i behandling, for det bliver jo også ordnet små og store verdenssituationer, mens fødder files og pudses og ligtorne ordnes.

Jubilæumsdagen markeres med reception fredag den 17. marts klokken 14-18 i Klinik for Fodterapi i Østergade 2, hvor man kan hilse på jubilaren og de andre i klinikken.

  • Guldborg_Bente_(2015)_009

    Af:

    Jeg er journalist på Faaborg-Midtfyn Lokalredaktionen i Ringe. Her beskæftiger jeg mig som tovholder især med lokalstof i ugeavisen Midtfynsposten - og også med stof til lokalsiderne i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har været ansat siden 1987, altid på Midtfyn. Jeg bor i Kværndrup med min mand og holder af planter og have.