På Nyboe Kro vil folk have wienerschnitzler

Freltofte: Kroen i Freltofte er netop genopstået med nye ejere efter at have været lukket i nogle år. Det bruger jeg som afsæt til at tage pulsen på de faaborg-midtfynske kroer.
Foto: Robert Wengler.

På Nyboe Kro vil folk have wienerschnitzler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyboe Kro i Freltofte har haft en lidt turbulent tilværelse de seneste år, men nu er den genopstået med ny kromutter

Freltofte: Den godt 100 år gamle kro i Freltofte, Nyboe Kro, har levet et noget turbulent liv de seneste par år. Fra at have været en kro med både fester og musikarrangementer hver og hver anden weekend, var kroen i en periode på mere end et år helt lukket.

Og da den så skulle starte op igen i sensommeren sidste år, nåede den kun at have åbent et par måneder, før kloak-omlægninger i Freltofte burede den inde, så gæsterne ikke kunne komme frem til kroen. Det fik ejeren, John Trier Lauridsen, til igen at lukke kroen, der i samme ombæring blev ramt af en vandskade.

Men siden 18. juni, på valgaftenen, hvor Nyboe Kro serverede stegt flæsk, har der været liv i kroen igen med Lene Sten som kromutter og John Trier Lauridsen som direktør.

- Der var et tidspunkt, hvor jeg gik med seriøse overvejelser om at lukke helt. Men så stod jeg jo med bygningerne. De nåede også at blive sat til salg, inden jeg bestemte mig for at fortsætte, forklarer John Trier Lauridsen.

Nyboe Kro har dog skullet starte helt forfra og opbygge et kundegrundlag på ny.

- Vi har en sms-liste og en mailliste, vi kan skrive til, og så er vi ved at få bygget vores hjemmeside om og lave noget materiale, vi kan sende ud til de lokale bedemænd, så folk ved, at de kan holde arrangementer her, siger John Trier Lauridsen.

Lige som tidligere håber han at få gang i konfirmationer, runde fødselsdage og den slags, lige som kroen hver fredag og lørdag serverer a la cartemenuer og tilbyder take-away-retter.

- Det rygtes, hvis man gør tingene ordentligt. Men det kræver også en vis portion stædighed og en god tegnebog, siger John Trier Lauridsen, der, ved siden af kroen, er direktør i et tagdækkerfirma.

- Det her har aldrig været noget, jeg skulle leve af. Det er en hobby, men det skal selvfølgelig også kunne løbe rundt, fortæller John Trier Lauridsen.

Freltofte: Kroen i Freltofte er netop genopstået med nye ejere efter at have været lukket i nogle år. Det bruger jeg som afsæt til at tage pulsen på de faaborg-midtfynske kroer.
Freltofte: Kroen i Freltofte er netop genopstået med nye ejere efter at have været lukket i nogle år. Det bruger jeg som afsæt til at tage pulsen på de faaborg-midtfynske kroer.
Foto: Robert Wengler.

Faldt for stolene

Det var faktisk også lidt af en tilfældighed, at han blev kroejer for seks-syv år siden.

- Jeg skulle mod Ringe og kørte en anden vej end jeg plejede. Da jeg kom forbi kroen, så jeg, at der var et til-salg-skilt ude foran, så jeg ringede til ejendomsmægleren for at høre, hvad han skulle have for den.

- Jeg faldt faktisk for stolene, siger han og peger på de afsyrede egestræsstolene med grønt betræk. Dem havde hans forældre nemlig, da han var teenager.

John Trier Lauridsen er musiker og syntes, der manglede et sted til både fester og kulturelle tilbud på Midtfyn, og han ringede rundt til sine venner for at høre, om de kunne tænke sig at være med til at starte noget op. De første år drev han stedet med en ven, men han er siden trådt ud af samarbejdet.

Kroen hed i forvejen Nyboe Kro efter Nyboe, der drev stedet med stor succes i en årrække fra 1970'erne. Fordi navnet var kendt i brede kredse, valgte John Trier Lauridsen at beholde det.

Freltofte: Kroen i Freltofte er netop genopstået med nye ejere efter at have været lukket i nogle år. Det bruger jeg som afsæt til at tage pulsen på de faaborg-midtfynske kroer.
Freltofte: Kroen i Freltofte er netop genopstået med nye ejere efter at have været lukket i nogle år. Det bruger jeg som afsæt til at tage pulsen på de faaborg-midtfynske kroer.
Foto: Robert Wengler.

Nyboe Kor holder fast i det danske

Begrebet kro er med tiden kommet til at dække over mange ting. Det spænder fra både anmelderroste gourmetkøkkener til beværtninger med fast klientel.

Selv kalder John Trier Lauridsen sin kro for en landevejskro, hvor folk kan komme og få noget god, hjemmelavet mad.

- Det er ikke her, folk skal sidde og drikke øl. Det ønsker vi ikke, siger han.

Og så er det det traditionelle, danske køkken, der bliver priorieret i kroen.

Både John Trier Lauridsen og Lene Sten kan nemlig mærke, at det er den, kunderne efterspørger. Cafémaden og den fine gourmetmad kan man få så mange andre steder.

- Mens vi har haft åbent har jeg solgt én steak. Til gengæld har jeg solgt mange wienerschnitzler, fortæller Lene Sten. Hun er uddannet kok og har stået i et køkken siden hun var tre år, fordi hendes forældre drev restaurant.

Hun står for den daglige drift i kroen og har af direktøren fået rimelig frie tøjler til at sætte sit præg på den nyåbnede kro.

Freltofte: Kroen i Freltofte er netop genopstået med nye ejere efter at have været lukket i nogle år. Det bruger jeg som afsæt til at tage pulsen på de faaborg-midtfynske kroer.
Freltofte: Kroen i Freltofte er netop genopstået med nye ejere efter at have været lukket i nogle år. Det bruger jeg som afsæt til at tage pulsen på de faaborg-midtfynske kroer.
Foto: Robert Wengler.
Freltofte: Kroen i Freltofte er netop genopstået med nye ejere efter at have været lukket i nogle år. Det bruger jeg som afsæt til at tage pulsen på de faaborg-midtfynske kroer.
Freltofte: Kroen i Freltofte er netop genopstået med nye ejere efter at have været lukket i nogle år. Det bruger jeg som afsæt til at tage pulsen på de faaborg-midtfynske kroer.
Foto: Robert Wengler.

På Nyboe Kro vil folk have wienerschnitzler

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce