Overraskende: Kæmpeprojekt med 200 nye boliger i midtfynsk by stoppes

Firmaet Bærebo og Faaborg-Midtfyn Kommune har stoppet forhandlingerne om et nyt stort boligområde i Årslev-Sdr. Nærå. Billedet her er fra et andet boligområde i området, nemlig parcelhuskvarteret Møllehøjvej. Arkivfoto

Overraskende: Kæmpeprojekt med 200 nye boliger i midtfynsk by stoppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyn Kommune og firmaet Bærebo har stoppet forhandlingerne om et boligområde med 200 nye bæredygtige boliger i Årslev.

Årslev: Et stort privat boligprojekt med 200 bæredygtige boliger i den sydlige del af Årslev-Sdr. Nærå ser ud til at være kuldsejlet. Boligområdet skulle henvende sig til familier, "som går meget op i bæredygtighed og som gerne vil have egen bolig, men alligevel et tæt naboskab".

De seneste måneder har Faaborg-Midtfyn Kommune forhandlet med firmaet Bærebo, der arbejder med bæredygtige boliger flere steder i landet. Nu er forhandlingerne dog stoppet, oplyser Faaborg-Midtfyn Kommune i en pressemeddelelse.

Tilsyneladende er parterne gået hver til sit på grund af uenighed om, hvordan bebyggelsen af området, der skulle være centreret omkring gården på Engvej 3, skulle gribes an.

Ifølge borgmester Hans Stavnsager vil kommunen gerne starte med at få bebygget den del af området, der ligger tættest på de nuværende boligområder Fyrrevænget og Åvangen. Mens boligselskabet ifølge borgmesteren gerne vil starte med at bebygge området længere ude på marken for i første omgang at kunne spare nogle omkostninger til vejbyggeri.

- Mit indtryk er, at firmaet er kommet i tvivl, om deres plan var økonomisk bæredygtig, forklarer Hans Stavnsager og den udlægning er sådan set rigtig nok, hvis man spørger Bærebos direktør Morten Pedersen.

Ifølge Bærebo-direktøren var det et lidt kompliceret spørgsmål om, hvem der skulle købe hvilke jordstykker i området, som blev afgørende. Morten Pedersen forklarer, at han egentlig havde fået det indtryk, at kommunen ville købe et stykke jord i forlængelse af Møllehøjvej-kvarteret for at udstykke det til parcelhuse. Og så kunne Bærebo-projektet i først omgang bruge vejforbindelsen derfra som adgang til det nye boligområde.

Sådan blev det imidlertid ikke, og derfor kunne Bærebo-projektet ikke hænge økonomisk sammen.

- Vi er selvfølgelig ærgerlige, men vi er nødt til at tænke på projektets økonomiske bæredygtighed, forklarer Morten Pedersen, som med den seneste udvikling ville få op mod 10 millioner mere end forventet i startudgifter.

Det er kun få uger siden, at Bærebo havde 80-90 naboer og potentielle beboere til informationsmøde.

- Så vi står selvfølgelig med en del skuffede mulige beboere, siger Morten Pedersen, som har en "interesseliste" med "nogle hundrede" navne på.

Om projektet er helt til skrotpladsen, eller om der alligevel kan pustes liv i de 200 bæredygtige boliger, har Bærebo-direktøren ikke noget præcist bud på.

- Men hvis kommunen inviterer til dialog, så kommer vi selvfølgelig, siger Morten Pedersen.

I pressemeddelelsen fra Faaborg-Midtfyn Kommune slår kommunen fast, at de strandede forhandlinger med Bærebo ikke betyder, at kommunen opgiver planen om et bæredygtigt boligområde i den sydlige del af Årslev.

Samtidig ejer kommunen lige vest for Bærebo-projektet et stort område, som det også er tanken at bebygge med flere hundrede nye boliger over de kommende år. De seneste måneder har en stor arkitektkonkurrence om det kommunale område været i gang, og hvad arkitekternes bud på et nyt stor boligområde er, offentliggøres om få uger.

Overraskende: Kæmpeprojekt med 200 nye boliger i midtfynsk by stoppes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce