Overbygning i Gislev udskydes


Overbygning i Gislev udskydes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

KRISEMØDE: Historisk forlig i aftes om skolepolitikken i Ryslinge Kommune

RYSLINGE:Efter et krisemøde i aftes på rådhuset samles økonomiudvalget i dag fra morgenstunden for at anbefale kommunalbestyrelsen at vente med den nye overbygning på Gislev Centralskole til 1. august 2006.

Det betyder, at der også i det kommende skoleår vil være 8.-9. og måske 10. klasse på skolerne i Ryslinge og Kværndrup.

Borgmester Gunnar Landtved (V)havde indkaldt gruppeformænd og løsgængere til krisemødet på baggrund af en usædvanlig kritisk konsulentrapport fra Kommunernes Landsforening.

Forliget i aftes er historisk i den forstand, at det kan blive første gang kommunalbestyrelsen er enig om en væsentlig afgørelse på skoleområdet siden Ryslinge Kommune for et par år siden tog hul på den ømtålelige diskussion.

- Jeg vidste ikke på forhånd om vi kunne blive enige i aften. Det er vi blevet, og det er jeg meget tilfreds med, sagde borgmesteren efter mødet, som varede en times tid.

Han håber, at enigheden vil varsle nye toner i skoledebatten.

- Jeg har hele tiden stræbt mig efter, at vi prøver at nå til enighed om tingene. Er politikerne uenige om kursen, så breder det sig hele vejen gennem systemet, og det har vi tydeligt oplevet på skoleområdet. Det har været et spørgsmål om for mange fløje, der talte i hver sin retning, både politikere og ude på skolerne, mener Gunnar Landtved.

Rystet over rapport

- Jeg ser det her som en mulighed for, at vi kan komme til at tale et fælles sprog. Det ryster mig nok mest i rapporten, at der er så forskellige opfattelser af dialogen mellem os og medarbejdere/forældre.

- Vi har holdt en masse dialogmøder og høringsrunder, men alligevel er signalet til konsulenterne, at folk ikke synes de er blevet hørt eller ved, hvad politikernes mål er, nævner borgmesteren.

Rapporten er netop sendt til høring på skolerne, og derfor er det udsættelsen til 2006 økonomiudvalget tager stilling til i dag.

- Med hensyn til de andre punkter i rapporten, for eksempel udvidelse af overbygningen til også at omfatte 7. klasse, vil vi afvente høringsfristen, siger borgmesteren.

Han tilføjer, at der heller ikke blievr tale om udsætte ombygningen på Gislev Centralskole.

Udskydelsen betyder, at der efter valget i november vil sidde to kommunalbestyrelser med ansvar for skolerne i området, og det kunne føre til ny usikkerhed om den fremtidige skolestruktur.

- Det tror jeg sådan set ikke. Lægger vi skolerne sammen til en skole på tre matrikler med en ledelse og en skolebestyrelse, så får vi en struktur, der både er robust og fleksibel. Det er jo også konsulenternes vurdering, at det netop er på den måde vi bedst fremtidssikrer vores skolevæsen, påpeger Gunnar Landtved.

Overbygning i Gislev udskydes

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce