Fyens Stiftistidende og Fyns Amts Avis har siden december bragt i alt otte læserbreve på Faaborg-Midtfyn-siderne, der forsøger at lave et karaktermord på borgmester Christian Thygesen (V).

En usædvanlig udspekuleret kampagne, der har stået på siden starten af december, har tydeligt haft til hensigt at begå karaktermord på Faaborg-Midtfyns borgmester Christian Thygesen (V) og fremstille ham som uhæderlig.

Avisen har i ikke mindre end otte tilfælde bragt læserbreve fra opdigtede personer på adresser, hvor der bor andre mennesker - eller som slet ikke findes.

Formentlig samme person

Spørgsmålet er, om en eller flere personer står bag kampagnen.

Det kan vi ikke vide med fuldstændig sikkerhed, men meget tyder på, at én person, altså en seriefalskner, har formuleret samtlige læserbreve.

Vores analyser af de falske læserbreve viser, at den eller de pågældende har gjort sig ihærdige anstrengelser for at skjule de digitale spor, så vi ikke kan identificere ophavsmanden.

Angiveligt er brevene sendt fra adresser i hele kommunen: Nr. Lyndelse, Sdr. Højrup, Katterød, Millinge og flest fra Faaborg.

Det er bemærkelsesværdigt, at afsenderne ikke blot har hver sin email-adresse. Der er sendt fra vidt forskellige udbydere af email-tjenester som Outlook, Linux, Europemail, Mail-online med flere. De er sågar sendt fra forskellige internetudbydre, som Telia Stofa, TDC Mobilnet, KMD med flere. Dertil kommer, at IP-adresserne, der kan angive den konkrete computer, de elektroniske breve er sendt fra, er vidt forskellige, bortset fra et enkelt tilfælde, hvor der er sammenfald.

Dermed afslører vores analyse af de digitale spor ikke noget entydigt om afsenderen, snarere tværtimod.

Samme indhold

Til gengæld er det iøjnefaldende sammenfald i brevenes indhold.

Fælles for dem er, at de søger at beklikke først og fremmest Christian Thygesens hæderlighed og integritet. Avisen må dog også stå for skud, og i et enkelt tilfælde får også kommunalbestyrelsensmedlem Jan Valbak en med krabasken, efter han i et læserbrev, har taget afstand fra et andet Thygesen-kritisk læserbrev.

I "kampagnen" beskyldes borgmesteren blandt andet for at give vennetjenster til sine støtter i erhvervslivet, for at tørre sine regninger af på kommunens borgere og endda for at udvirke særlige økonomiske fordele for sin hustru, som driver et yoga- og fitnesscenter.

Avisen har på intet tidspunkt stødt på ting, der på saglig vis kan sandsynliggøre de postulater.

Ført bag lyset

For os på avisen er det en alvorlig sag, at vi har ladet os føre bag lyset af en eller flere udspekulerede kampagnemagere, og det betyder, at Faaborg-Midtfyn-redaktionen nu strammer op på sine procedurer i forhold til at verificere identiteten på læserbrevsskribenter.

Avisens læsere er meget beklageligt taget som gidsler. Har de, ligesom redaktionen, taget læserbrevene for gode varer, kan de være bragt indtrykket af, at der er en ret stor skepsis og uvilje mod borgmester Christian Thygesen i læserkredsen.

Værst er det naturligvis for Christian Thygesen selv, der har set sin hæderlighed og integritet beklikket uden andet grundlag end en kampagne fra mindst en person, der driver sit skyggespil ved hjælp af fiktive marionetter.

Det to store spørgsmål, hvem personen og motivet er, har vi desværre ikke svaret på.

Læs mere i Fyns Amts Avis søndag.

  • JO -

    Af:

    Områderedaktør for Faaborg-Midtfyn med base i Faaborg. Har arbejdet med journalistik siden midten af 80'erne. Kom til Faaborg i 2006.

Mere om emnet

Se alle
9
Borgmester om falske læserbreve: - Avisen er blevet brugt som nyttig idiot

Borgmester om falske læserbreve: - Avisen er blevet brugt som nyttig idiot