Oprøret ledes fra Faaborg


Oprøret ledes fra Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PROTEST: Dansk Friskoleforening, der raser mod lovforslag, har hovedkontor iFaaborg

Protesterne mod lovforslaget, der lægger op til større kontrol med friskolerne, ledes fra Faaborg. Byen har været hjemsted for foreningens landskontor siden 1976, og i dag har kontoret syv ansatte.

Ved dets oprettelse i 1976 var der en kun enkelt. Det var Enghaveskolens tidligere skoleleder, Jens Christian Jensen, og han er samtidig forklaringen på, hvorfor kontoret blev placeret i Faaborg.

Dansk Friskoleforening oprettede sit kontor på et tidspunkt, hvor myndighederne krævede øget administration på landets friskoler, og derved kom Jens Christian Jensen ind i billedet som konsulent.

Jens Christian Jensen gik af som leder af sekretariatet i 1994, men kontoret har fortsat til huse i den villa ved Enghaveskolen, hvor det dengang fik adresse.

Også de muslimske

Kontoret ledes i dag af Cecil Christensen, og med en enkelt undtagelse er samtlige medarbejdere veteraner inden for friskolebevægelsen.

De fungerer som sekretariat, vejledere og rådgivere for Dansk Friskoleforenings 257 medlemsskoler, deres ansatte og forældrene.

Kontoret arrangerer også kurser for undervisere og andre tilknyttede på friskoler, og formålet med foreningen er at gøre det så nemt som muligt at oprette og drive friskoler i Danmark.

Dansk Friskoleforening har både grundtvig-koldske skoler samt muslimske, kristne og Rudolf Steiner-skoler i sin medlemskreds.

- I princippet optager vi ganske enkelt alle, der vedkender sig Dansk Friskoleforenings vedtægt og formål, konstaterer informationsmedarbejder Maren Skotte.

Indtægterne til driften af kontoret fås ved, at medlemsskolerne betaler cirka 160 kroner årligt for hver elev. I alt 28.000 elever går på skoler under foreningen, der er den mindste af to landsdækkende friskoleforeninger.

Oprøret ledes fra Faaborg

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce