Opråb: Bevar de små sportshaller


Opråb: Bevar de små sportshaller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Flere foreninger udtrykker bekymring over ny fritidsstrategi. Især forslaget om to idrætscentre møder kritik

FAABORG-MIDTFYN: En sportshal er en centralnerve for lokalsamfundet på linje med skolen og biblioteket. Derfor skal politikerne passe på med at stirre sig blinde på at skabe to kraftcentre i Ringe og Faaborg, sådan som der er lagt op til i kommunens nye fritidsstrategi. Opråbet kommer fra en lang række foreninger, råd og halbestyrelser i Faaborg-Midtfyn, fra Rolfsted Lokalråd i nord til Bøgebjerg IF i syd. Alle har de afleveret et høringssvar til kommunen, og alle er de bekymrede for, at man strategien vil udsulte de små haller, så de i sidste ende kan blive nødt til at dreje nøglen om.

- Dette ville være fatalt for vort og andre lokalsamfund, hvor faciliteterne til fritidsaktiviteter er afgørende for livet i lokalsamfundet, skriver Erik Sønderskov på vegne af lokalrådet i Rolfsted, mens Britt Christoffersen fra Bøgebjerg IF forudser, at Vester Åby for svært ved at overleve, hvis den lokale hal lukker.

Det er her, man mødes, dyrker idræt og holder fester. Og så er det her, byens unge opholder sig, når de har fri fra skole, skriver hun med tilføjelsen om, at foreningen heller ikke kan blive ved med at eksistere, hvis medlemmerne frem over skal køre rundt til forskellige haller for at dyrke idræt. Forslaget til en samlet fritidsstrategi er en direkte udløber af kommunens udviklingsplan, der blev vedtaget sidste år. Den skal blandt andet give et bud på, hvordan man bedst kan udnytte de faciliteter, der er til stede. Sandheden er nemlig, at langt fra alle haller udnyttes hele tiden. Samtidig er bygningerne flere steder i så dårlig stand, at de kræver en renovering for millioner af kroner. Udgifter, som kommunen dårligt har råd til. Formand for Kultur- og Fritidsudvalget, Lene Høsthaab (V), tør da heller ikke love, at samtlige haller kan få lov til at overleve på længere sigt.

- Udgangspunktet er fortsat, at alle haller skal bestå. Men jeg kan ikke give nogen garanti, så foreningernes bekymring er sådan set reel nok. Meget afhænger af, om hallerne selv er i stand til at tænke i nye baner og på den måde skabe en større aktivitet, forklarer hun.

Plads til nye

En af måderne at gøre det på er ved at give plads til nye og mere individuelt prægede idrætsgrene, for eksempel ved at indrette en del af den eksisterende hal til motionsrum. I strategien lægges der også op til en højere grad af samarbejde mellem hallerne, så man ikke nødvendigvis tilbyder det samme. Det er her den ekstra kørsel kan komme ind i billedet, for eksempel fordi den lokale hal ikke længere kan rumme håndboldtræningen. Samtidig er kommunen nødt til at prioritere midlerne og satse på få, men store centre, hedder det i strategien. Den del møder kritik fra blandt andre Kværndrup Boldklub, hvor man er bitter over, at kommunen tøver med at støtte planerne om et nyt træningscenter i byen.

- Vi føler, at der ikke gives plads til at skubbe nye ting i gang i kommunens yderkanter. Ting skal åbenbart centreres omkring Ringe, Faaborg og til nød Årslev/Sdr. Nærå, konstaterer Anders Thorup på vegne af bestyrelsen.

Lene Høsthåb afviser dog kritikken og peger blandt andet på, at politikerne har sagt ja til at støtte et lignende projekt i Allested-Vejle med to millioner kroner. Desuden kan satsningen på Ringe og Faaborg i sidste ende komme de mindre haller til gavn, mener hun.

- Idéen er, at hallerne i Faaborg og Ringe efterhånden skal være i stand til at klare sig på mere markedslignende vilkår. Dermed vil der være flere midler til fordeling blandt de andre haller, siger hun.

Opråb: Bevar de små sportshaller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce