Opgiv byggeri ved skov


Opgiv byggeri ved skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LOKALDEBAT Af Holger Henriksen Christianslundsvej 2, Tarup Mark, Årslev

Årslev kommune har i øjeblikket et forslag til lokalplan i offentlig høring - et forslag, som i første omgang ser interessant og spændende ud. Ved nærmere gennemlæsning er der dog nogle områder i forslaget, som giver anledning til en kommentar.

En ikke mindre del af det nye boligområdes placering bliver tæt på en fredsskov, hvilket betyder, at gældende lovgivning indenfor naturbeskyttelsesloven ikke kan overholdes. En del af området kommer til at ligge ca. 100 meter fra skoven, hvor loven siger 300 meter. Det kunne man måske leve med, men når der her er tale om første del af en større fremtidig plan, hvor nye lokalplaner vil følge, vil der blive tale om yderligere overtrædelser af naturbeskyttelsesloven.

Det er her jeg bliver betænkelig, dels fordi skovområdet er med til at sikre vores grundvand og ikke mindst fordi det skovområde, som påvirkes, indeholder en række interessante planter og er et værested for en række dyr, som vi bør sikre et fortsat levested.

Nu vel, der er ikke tale om byggeri i skoven vil mange tænke, hvilket også er rigtig nok. Men en placering af et relativt stort boligområde så tæt på en stor del af eksisterende skov vil betyde en væsentlig forøgelse af færdsel i skoven. Af planter med særlig interesse i den del af skoven, som ligger ud til det kommende boligområde kan bl.a. nævnes to forskellige gøgeurter. Gøgeurterne er fredet og er mange steder i Danmark på tilbagegang.

Skoven indeholder ligeledes en lang række planter, som vi bør have interesse i at sikre. Af dyr kan bl.a. nævnes sorte egern, rådyr og dådyr såvel som iagttagelser af mårdyr og grævling. Skoven har ligeledes en god bestand af mange forskellige fugle.

Det er muligt, at skoven kan bære den forøgede færdsel, men erfaringerne viser, at når skoven kommer til at ligge i baghaven af et større boligområde, kommer den hurtigt til at få "parklignende" udseende.

Måske skal nuværende forslag overvejes endnu engang, hvor reglerne i naturbeskyttelsesloven overholdes.

Opgiv byggeri ved skov

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce