Omstridt projekt: Nu flyttes busterminalen snart

Her - i området foran Lidl - vil entreprenøren inden længe gå i gang med at etablere Faaborgs nye busterminal. Arkivfoto: Roland Petersen

Omstridt projekt: Nu flyttes busterminalen snart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Projektet er blevet forsinket en del, men inden længe stikkes spaden i jorden til flytning af busterminalen til området foran Lidl.

Faaborg: Hvis nogen gik og troede, at planen om at flytte Faaborgs busterminal, var gået i sig selv igen, må de tro om igen.

Projektet er godt nok blevet en del forsinket i forhold til den oprindelig plan, men inden længe går arbejdet i gang, fortæller afdelingsleder i Natur og Trafik, Ole Tyrsted Jørgensen.

- Opgaven har netop været i udbud, og vi sidder lige nu og ser på de forskellige bud. Vi er i en dialog med den entreprenør, der skal lave arbejdet, og vi skal lige have de sidste ting på plads, siger han.

Ole Tyrsted Jørgensen forventer, at entreprenørarbejdet går i gang om en måneds tid og med forventet indvielse af den nye busterminal engang til efteråret.

Planen er jo, at der etableres buslommer på begge sider af Banegårdspladsen overfor Lidl, og for at øge trafiksikkerheden bliver der etableret et firebenet, lysreguleret kryds ved Sundvænget/Banegårdspladsen.

Budgettet for projektet er cirka 10 mio. kroner.

Der har været en del protester mod flytningen af busterminalen, siden planerne blev lanceret. Den politiske beslutning blev taget helt tilbage i august 2016, men det gik tilsyneladende hen over hovedet på mange, for protesterne blussede for alvor op cirka et halvt år efter.

Kommunalbestyrelsen har dog holdt fast i beslutningen. Afsættet har været, at den nuværende busholdeplads har en så attraktiv beliggenhed, at området skal bruges til noget andet - og mere værdifuldt - end en busstation. Øhavsmuseet har blandt foreslået, at det planlagte nye landskabsmuseum placeres der.

Omstridt projekt: Nu flyttes busterminalen snart

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce