Om børn på flugt i et krigshærget Tyskland


Om børn på flugt i et krigshærget Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ringe: Mindernes Dæmoner" er titlen på vinterens første foredrag arrangeret af Landøkonomisk Husholdningskredse, og som Hans Peter Tams fra Kundby ved Holbæk, holder onsdag den 20. januar klokken 14. (bemærk tidspunkt), på Ringe Bibliotek. Indgang fra centrumpladsen.

"Tak fordi I vil høre på mig"- sådan indleder Hans Peter Tams sine foredrag, og det gør han under henvisning til, at for hver gang han fortæller sin historie, får han det lidt bedre - og der bliver længere og længere mellem de natlige mareridt, som har plaget ham de sidste 65 år.

Hans Peter Tams fortæller en stærk og rørende fortælling om fem små børn på flugt gennem det krigshærgede Tyskland i sidste periode af 2. verdenskrig. I et Tyskland, hvor det var alle mod alle i daglig kamp for at overleve.

På nærmest mirakuløs vis lykkes det Hans Peter Tams og hans fire søskende, gennem sammenhold og en fast tro på Gud, på egen hånd at klare sig igennem vinteren 1944-45, indtil de i foråret 1945 blev samlet op af Røde Kors og siden genforenet med deres mor.

Og selv om Hans Peters Tams liv, både som barn og voksen, har været urimeligt barsk, er han ikke bitter.

Han har bevaret evnen til at fokusere på de gode oplevelser - er glad for livet, og hilser hver dag velkommen med en "Gammel Dansk". Men kom selv og hør Hans Peter Tams. Dette er kun lille udpluk.

Entreen er inklusiv kaffe og koster 60 kroner - men medbring selv kop og brød. Alle er velkomne og tilmelding er senest 19. januar til Else Johansen telefon 6262 1312 eller Else Kristensen telefon 6266 1066.

Om børn på flugt i et krigshærget Tyskland

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce