Tirsdag den 23. februar klokken 19 kommer David Bugge til Fyn og fortæller om Karen Blixen og hendes forhold til kristendom. David Bugge er ansat som lektor på teologi i Århus er og en stor kender også af Martin A. Hansens forfatterskab.

Et opgør

Han har arbejdet en del med forholdet mellem digtning og kristendom.

I denne omgang skal det dog handle om Karen Blixen, som alle kender og nogle har læst. Karen Blixens forhold til kristendommen er nemlig præget af mærkelig spænding.

Store dele af hendes forfatterskab kan læses som ét langt opgør med kristendommen og etikken, sådan som hun mente at finde den repræsenteret hos blandt andet Martin A. Hansen og kredsen omkring tidsskriftet Heretica.

De savnede i Blixens øjne sansen for det magiske og det erotiske. Det interessante er, ifølge David Bugge, at man i andre fortællinger af Karen Blixen finder en positiv fremstilling af netop tanken om den uendelige, betingelsesløse nåde, der intet forlanger af os, men "deklarerer almindelig amnesti".

Foredraget er det andet foredrag i Midtfyns Foredragsforeningen temarække om store kvindelige personligheder i det 20. århundrede.

Foredraget foregår i Gestelev Kirke og alle er velkomne. Der er ingen entré. Få et indblik i et fantastisk forfatterskab, som det aldrig er for sent at komme i gang med. Foredraget vil bliver holdt i en let tilgængelig form. Således lyder en opfordring fra Kamille Nygård, sognepræst.

  • Guldborg_Bente_(2015)_009

    Af:

    Jeg er journalist på Faaborg-Midtfyn Lokalredaktionen i Ringe. Her beskæftiger jeg mig som tovholder især med lokalstof i ugeavisen Midtfynsposten - og også med stof til lokalsiderne i Fyens Stiftstidende og Fyns Amts Avis. Jeg har været ansat siden 1987, altid på Midtfyn. Jeg bor i Kværndrup med min mand og holder af planter og have.