Ole siger, man godt må lyve

Anne Lise Kirkegaard fortæller historien om sin afdøde mand, børnebogsforfatteren Ole Lund Kirkegaard, mens elever fra 3. til 6. klasse lytter med fra gymnastiksalens gulv.
Foto: Tim K. Jensen

Ole siger, man godt må lyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Temauge på Nr. Broby Skole om børnebogsforfatter Ole Lund Kirkegaard

NR.BROBY: - Det er i orden at lyve. Bare man lyver så meget, at alle ved, at man lyver, for så er det bare en god historie. Sådan sagde Ole altid.

Anne Lise Kirkegaard serverer dagens budskab med brillerne i panden og originale tegninger af Gummi Tarzans fugleklat-store overarmsmuskler, næsehornet Otto og Hodja fra Pjort i ryggen. For et publikum, der fordøjer den overraskende opfordring med eftertænksomme miner.

I gymnastiksalen på Nr. Broby Skole er eleverne fra 3. til 6. klasse samlet til startskuddet på OLK-temaugen (Ole Lund Kirkegaard). Initialer, som eleverne allerede er helt med på tilhører børnebogsforfatteren Ole Lund Kirkegaard.

Siddende på hynder på gymnastikgulvet er de klar til at tage hul på temaugen ved at høre historien om manden bag Lille Virgil, Orla Frøsnapper, Albert og Frode. Fortalt af hende, der kendte ham bedst, hans kone gennem 15 år, Anne Lise Kirkegaard.

Nogle piller næse, andre nulrer sig i håret, og mange forsøger at gnide mandag morgen ud af øjnene. Men alles ører er rettet mod den kendte, afdøde forfatters kone, der med smil i øjnene og engagerede fagter fortæller historierne om historierne.

Del af emneuge

- Rigtig meget af det, han skrev om, og de figurer, han opfandt, kommer af noget, han selv har oplevet i sin barndom i Skanderborg, fortæller Anne Lise Kirkegaard, der selv lærte forfatteren at kende, da de gik på gymnasiet sammen.

Temaugen igennem skal eleverne på skolen beskæftige sig med Ole Lund Kirkegaard. Kreativt ved at tegne historierne og fysisk ved at opleve historierne i en OLK-forhindringsbane.

Men mest af alt skal der læses. Og afsættet for ugen er lærer Inger Keller godt tilfreds med.

- Indtil videre er det en kanonstart. Nu har de fået lov at snuse lidt, så nu går det bare løs.

Ole siger, man godt må lyve

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce