Også funktioner på andre rådhuse


Også funktioner på andre rådhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

LIGEVÆRDIGHED: Borgmestre i Ryslinge, Broby og Årslev er tilfredse
MIDTFYN: Borgerne i Broby, Ryslinge og Årslev behøver ikke at køre til et rådhus i Faaborg eller Ringe for at få vejledning, hvis der dannes en storkommune med de fem.

I hver af de nuværende kommuner etableres i givet fald en form for borgerservice, er der enighed om i de fem forhandlingsudvalg.

Spørgsmålet er så placeringen af de mange andre administrative arbejdspladser.

Det gælder blandt andet de mange medarbejdere på socialområdet, planlæggere, ingeniører, ansatte i de nuværende kulturforvaltninger og dertil kommer de nye arbejdsopgaver fra amterne som for eksempel handicap- og psykiatriområdet og miljøområdet.

Byrådsmøder på skift

Samtlige fire midtfynske borgmestre understreger, at der ikke skal bruges et stort beløb på at bygge et helt nyt rådhus til at huse de mange funktioner.

- Det har været afgørende at signalere, at både Ringe og Faaborg skal have mulighed for at udvikle sig som de bærende byer i en sådan kommune, siger borgmester i Broby Kommune, Erling Bonnesen (V).

Han forestiller sig for eksempel byrådsmøderne gå på skift mellem de to byer.

Han er heller ikke i tvivl om, at der bliver brug for rådhusbygningerne i de tre mindste kommuner.

- Der bliver mange specialfunktioner at placere. Det kunne for eksempel være børn- og unge rådgivning, beskæftigelsescenter m.v., siger han.

For borgmester i Ryslinge Kommune, Gunnar Landtved (V), er det afgørende, at der bliver en borgerskranke.

- Ellers mener jeg, at så meget som muligt skal samles ét sted. Samtidig skal vi udnytte de forskellige geografiske styrker. For mig at se er det helt naturligt, at alt, hvad der angår turisme, placeres i Faaborg, siger Gunnar Landtved.

Som betingelse for at støtte fem-kommunemodellen har Ryslinge Kommunalbestyrelse netop stillet som krav, at det administrative center skulle placeres i Ringe.

Serviceniveau vigtigst

Borgmester i Årslev Kommune, Hans Jørgensen (S), har tidligere udtalt, at Faaborg i kraft af sin størrelse ville være den naturlige centerby.

- Men jeg mener, at det er fuldstændig uinteressant, hvor borgmester og centraladministration har til huse. Det vigtigste er serviceniveauet i en ny kommune, og på den baggrund er jeg tilfreds med, at vi nu har udarbejdet et grundlag for at arbejde videre med fem kommune-modellen, siger Hans Jørgensen.

Samtidig understreger han, at modellen ikke er en realitet endnu.

- Vi afventer fortsat, hvad Ringe vil. Der er jo folkeafstemningen 4. november, understreger han.

Også funktioner på andre rådhuse

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce