Og denne gang var der rigeligt slik til alle

Og der blev lys! Øverst oppe har julemanden sørget for, at lysene blev tændt i Faaborgs juletræ. Foto: Palle Søby

Og denne gang var der rigeligt slik til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Julemåneden og vinteren blev skudt i gang, da julemanden steg til vejrs i brandbil og tændte byens juletræ højt hævet over spændt og talrig menneskemængde på Torvet. Børnene kunne tage hjem med en pose gratis fredagsslik.

Faaborg: Mange husker stadig den famøse søndag formiddag sidste år, da julemanden kom sejlende fra Bjørnø til Faaborg, hvor han skulle dele slikposer ud til børnene.

Slikposerne nåede bare aldrig frem, fordi den slikansvarlige i Shopping Faaborg havde sovet over sig efter en julefrokost.

- Så jeg er kommet for at sikre, at der i år er slikposer til alle jer børn, sagde julemanden, da han pløjede sig vej gennem menneskemængden på Torvet fredag sidst på eftermiddagen.

Hans egentlige mission var dog at tænde byens juletræ. Så Falck stod klar med en skinnende flot brandbil med redningslift. Denne dag var det julestemningen, de to brandmænd, Lars og Lars - med efternavnene Løvendahl og Iversen - skulle være med til at redde.

Julemanden blev sendt til vejrs over Torvet, og efter fælles folkelig nedtælling fra 10 til 1 kom der lys i juletræet.

Ovre i porten til Kanneworffs Gaard stod en håndfuld brave mænd og kvinder fra Shopping Faaborg klar med 500 slikposer, som de ihærdigt langede ud til stimen af glubske børnefamilier.  

- Hold da op! Der var godt nok mange, udbrød Shopping Faaborg-formand Lars Jensen.

- Ja, vi har uddelt omkring 350 slikposer, anslog boghandler Mette Juul Knudsen.

Og så tømtes Torvet atter for folk, og alle kunne trisse hjem til fredagshyggen og de begyndende juleforberedelser.

Butikkerne i Faaborg gemmer krudtet til senere på måneden med at holde ekstra juleåbent. Der er åbent i weekenderne 9.-10. og 16.-17. december, og så er der open by night fredag 22. december, hvor man kan købe de sidste julegaver.

Og denne gang var der rigeligt slik til alle

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce