Tidligst i næste uge er isen på Ringe Sø stærk nok til at kunne bære skøjteløbere og andre - og kun hvis kulden holder ved.

Ringe: Tæt på, men alligevel så langt fra.

Sådan kan man nok med rette betegne situationen ved Ringe Sø, som efter mange dage med frost er dækket af is. Men desværre så er isen endnu ikke tyk nok til, at den kan bære skøjteløbere og anden færden.

Det er meldingen fra Carsten Nøhr fra Faaborg-Midtfyn Kommune efter en måling fredag formiddag, hvor istykkelsen blev målt til 13 centimeter.

- Vi siger, at den skal være 13-15 centimeter, men der er noget åbent vand omkring broen, så vi tør simpelthen ikke frigive søen. Den skal have et par dage mere i dybfryseren, siger Carsten Nøhr.

- Vi havde håbet, at den kunne åbnes her til weekenden, men der er meget tynd is ude omkring broen, forklarer han.

Tirsdag morgen bliver der lavet endnu en måling.

- Det går relativt hurtigt, og der bliver alligevel lavet nogle centimeter om dagen, men vi vil meget gerne være på den sikre side. Men jeg har en forventning om, at den kan åbnes tirsdag formiddag, siger Carsten Nøhr.

Det er dog betinget af, at kulden holder ved, og så længe skiltene er oppe ved søen, så er det forbundet med fare at bevæge sig ud på isen.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.