Øget aktivitet skal redde haller


Øget aktivitet skal redde haller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Kommune vil satse på to store centre. De små skal samarbejde mere, og så skal de blive bedre til at tænke nyt

FAABORG-MIDTFYN: Alle idrætshaller i kommunen skal kunne overleve. Sådan lød idéen bag den nye tilskudsordning på området, der trådte i kraft i 2007.

Det er fortsat målet, men fremover vil kommunen i stigende grad satse på to store fritids- og livsstilscentre i Faaborg og Ringe samt et mellemstort i Årslev. Resten vil stadig modtage tilskud, men måske i et mindre omfang end i dag. Samtidig vil en større del af pengene blive brugt på at støtte nye initiativer frem for den almindelige drift.

Det fremgår af et forslag til en ny fritidsstrategi, som har fået Kultur- og Fritidsudvalgets blå stempel og skal behandles af kommunalbestyrelsen på et møde i juni. Siden bliver forslaget sendt i høring i tre måneder, før det igen lander på politikernes bord til endelig vedtagelse i oktober.

Udvalgsformand Lene Høsthaab (V) roser det foreløbige arbejde og ser frem til at høre reaktionerne.

- Flere af de små haller vil få det svært og enkelte kan blive nødt til at lukke, selv om jeg ikke håber, det vil ske. Omvendt må vi erkende, at vi har begrænsede ressourcer. Derfor lægger vi op til at koncentrere en stor del af kræfterne om to-tre store centre, siger hun og tilføjer, at man har hentet inspiration fra Vejen Idrætscenter.

Formanden understreger dog, at de små haller på ingen måde er overladt til sig selv. Løsningen hedder øget aktivitet gennem samarbejde og specialisering. Et samarbejde der blandt andet kan bestå i, at man bliver bedre til at henvise borgere til en nabohal, hvis man selv må melde alt optaget på det ønskede tidspunkt.

Faktisk indeholder fritidsstrategien et forslag om, at der bliver indført et online bookingsystem allerede i år, så man lynhurtigt kan danne sig et overblik over, hvor der er ledige haltimer.

Også når det gælder den daglige drift er der penge at spare. I dag er det normalt, at den enkelte halinspektør selv klarer alt fra rengøring til kantinedrift og samtidig holder styr på økonomien. Men det kunne måske gøres mere effektivt, hvis man delte opgaverne ud på flere personer. De skulle så til gengæld betjene mere end én hal.

Nye initiativer, tak

Den nye fritidsstrategi lægger desuden op til, at de små haller ikke nødvendigvis skal have de samme idrætstilbud.

- Vi ved, at en lang række af de mere traditionelle idrætsgrene er på retur. Derfor er man nødt til at tænke i nye baner, hvis man vil skabe øget aktivitet. Det kunne være at indrette en del af hallen til yoga og fitness. Vi vil ikke gå ind og bestemme, hvad der skal ske, men kommunen vil gerne hjælpe med at koordinere de nye initiativer. Samtidig kan vi understøtte udviklingen ved for eksempel at give ekstra støtte til en hal i en begrænset periode, siger Lene Høsthaab.

En mere professionel drift indebærer også, at hallerne skal have bedre mulighed for at tjene sine egne penge på for eksempel messer, loppemarkeder og andre aktiviteter, der ikke har noget med idræt at gøre. Som reglerne er i dag, ryger 25 procent af indtægterne tilbage i kommunekassen og er på den måde med til at finansiere den samlede halordning.

Øget aktivitet skal redde haller

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce