Ø-turismen får endnu et boost

Øerne i Det Sydfynske Øhav oplevede en enorm tilstrømning i den fantastiske sommer, det har været. Det var ikke usædvanligt med udsolgte færger, hvor folk måtte gå forgæves, hvis de ikke havde booket billet i forvejen. Foto: Maria Retoft Pedersen

Ø-turismen får endnu et boost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nyt partnerskab skal være med til at styrke dansk ø-turisme. Det vil forhåbentlig også være et løft for øerne i Det Sydfynske Øhav, forventer Faaborg-Midtfyns turistmanager.

Øerne: Øernes evne til at brande sig selv har stor betydning for turisme og udvikling. Det skal nyt Partnerskab for Dansk Ø-turisme være med til at styrke.

Torsdag blev Partnerskab for Dansk Ø-turisme lanceret ved arrangementet "Smag på Øerne", hvor både politikere, øboer og brancheforeninger deltog. Partnerskabet er et samarbejde mellem Landdistrikternes Fællesråd, Sammenslutningen af Danske Småøer, Danske Rederier, Færgesekretariatet, De Samvirkende Købmænd, Food Organisation of Denmark (FOOD) og Dansk Erhverv.

- Jeg kan næsten kun sige, at det er med til at øge fokus på øerne. Det er jo med til at løfte Sammenslutningen af Danske Småøer, at stærke kræfter som færgeselskaberne og Dansk Erhverv er med. Nu sætter man en organisation bagved, og det vil med til at sikre Ø-passets forbliven. Nogle gange kan man jo godt være bange for, at man sætter et projekt i gang, og når det så er slut, er der ingen til at tage over. Det her er med til at sikre, at de ting, der er sat i gang, kan fortsætte, siger Mads Rye Sletbjerg og tilføjer:

- Der har allerede været meget fokus på øerne med Ø-passet, nedsatte færgetakster uden for højsæsonen og så videre. Jeg tror ikke det med færgepriserne har så stor betydning her. Folk har allerede besluttet, at de vil over til øerne. Der er ikke ret mange, som besøger Faaborg-området, der ikke tager over til øerne, tilføjer Mads Rye Sletbjerg.

Ud over Ø-passet og de nedsatte færgetakster har de sydfynske kommuners samarbejde om Ø-hop billetter til færgerne givet et boost til øerne.

- Det glæder mig, at Ø-hop ser ud til at være kommet for at blive. Men Det Sydfynske Øhav er jo også et unikt område, hvor man kan besøge syv-otte øer på stribe. Man kan også bruge Ø-passet i Roskilde Fjord, men her er der kun én ø at besøge, påpeger Mads Rye Sletbjerg.

Han er glad for friske tal fra Danmarks Statistik, som viser, at turistovernatninger i Faaborg-Midtfyn fik et boost på næsten 10.000 i juli i forhold til året før. De er steget fra 72.000 til 81.500 overnatninger. Det er tal, som blandt andet dækker campingpladser og hoteller med over 40 sengepladser.

- Vi glæder os til også at se august-tallene. Problemet er selvfølgelig, at man sammenligner med året før, som var en elendig sommer, nævner turistmanageren.

Ø-passet
I ø-passet er hver ø præsenteret med kort, foto og oplysninger om, hvad der kan ses og opleves på øen samt en QR-kode til øens hjemmeside.I et blankt felt ved præsentationen af den enkelte ø kan turisten fra en plade på havnen eller færgen skrabe en silhuet af øen over med en særlig pen og på den måde samle ø-mærker.

Denne gimmick er turisterne vilde med og konkurrerer gerne med familie og venner om, hvem der har besøgt flest øer.

Læs mere om ø-passet på www.oepas.dk.

Ø-turismen får endnu et boost

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce