Ø-mælk hældt direkte i kloakken

Mælken fra køerne på Lyø er blevet hældt direkte i kloaken.

Ø-mælk hældt direkte i kloakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Blæst og lavvande har forhindret nødfærge i at nå Lyø og Avernakø hele dagen.

Frisk mælk for tusindvis af kroner er det seneste døgn hældt i kloakken af de fire mælkeproducenter på Lyø syd for Faaborg.

Årsagen er, at færgeselskabet Ø-færgen i aftes måtte aflyse en nødafgang til Lyø, som færgen mellem Faaborg og Søby skulle have sejlet, på grund af den barske blæst.

Selskabets egen færge, Faaborg II, er fortsat i dok efter et uheld i fredags, hvor færgen ramte havneanlægget på Lyø og slog bovporten skæv.

Siden weekenden har der ikke været godstransport mellem Faaborg og Lyø og derfor har øens fire mælkeproducenter ikke kunnet komme af med mælken.

Da det i aftes stod klart, at nødfærgen blev aflyst, måtte mælkeproducent Christian Elmekilde derfor åbne hanerne og lade 3500 kilo mælk til en værdi af 10.000 kroner løbe direkte i kloakken.

I alt vurderer Christian Elmekilde, at op mod 12 tons Lyø-mælk er hældt ud.

Sidste år måtte landmændene også hælde mælk i kloakken, da færgen kom uventet på værft, og den gang valgte Arla at holde landmændene skadesløse.

Om det også sker denne gang, har mælkeproducenterne endnu ikke fået svar på.

Ingen passagerafgange

Den stride blæst har ikke bare sat Lyøs mælkeproducenter under pres. Passagerfærgen Cathrine K., der de seneste dage har fragtet gående mellem Faaborg, Avernakø og Lyø, har ligget stille det meste af dagen på grund af blæst og lavvande, oplyser forretningsfører i Ø-færgen Henrik Ingemann.

Kun på den tidlige afgang klokken 5.45 i morges var det muligt at lægge til og kun på Lyø. Klokken 16 i dag gøres et nyt forsøg på at gennemføre sejladsen, men så har øboerne også været afsondret fra omverdenen i mere end et døgn.

Ø-mælk hældt direkte i kloakken

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce