Nyt tiltag: 6. klasse rykker ud i erhvervslivet

Evita Rosdahl skal om nogle uger byde en 6. klasse velkommen i sin virksomhed Jeros. Arkivfoto

Nyt tiltag: 6. klasse rykker ud i erhvervslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Ni 6. klasser skal have undervisning på lokale virksomheder i løbet af de næste uger. Projektet kaldes "erhvervsrygsækken" og skal åbne elevernes øjne for job, de måske ikke kendte i forvejen.

Matematikbøgerne bliver skiftet ud med den virkelige verdens regnestykker, når elever fra 6. klasse snart rykker ud på en række lokale virksomheder i kommunen.

Projektet kaldes "erhvervsrygsækken" og er et samarbejde mellem skolerne og det lokale erhvervsliv. Meget inspireret af "den kulturelle rygsæk", hvor eleverne bliver introduceret til kunst og kultur.

I første omgang rykker i alt ni klasser fra seks skoler ud for at teste projektet og finde ud af, hvordan samarbejdet med virksomhederne konkret skal være. Men om bare tre et halvt år er det tanken, at det skal være bredt ud til alle 4.-9. klasser i hele kommunen, som mindst en gang om året skal på besøg hos en virksomhed.

Det sker som et led i at få flere til at vælge en erhvervsfaglig uddannelse, siger viceborgmester Søren Kristensen (V).

- Vi skal ikke pådutte nogen, hvilken vej de skal gå. Det er altid bedst, at unge mennesker vælger det, de har lyst til. Men det er vigtigt, at de får et bredt kendskab til de muligheder, der er inden for erhvervsområdet, og kendskab til, hvor vigtigt det område er for samfundet, siger han.

Fakta: Disse virksomheder er med
Det nye tiltag "erhvervsrygsækken" bliver afprøvet i januar, hvor ni 6. klasser flytter ind på de syv følgende lokale virksomheder.Svend Frederiksens Maskinfabrik (Ringe)

Jeros (Ringe)

Hotel Faaborg Fjord (Faaborg)

Uhrenholt, Grøndal Mejeri (Horne)

Superbrugsen Faaborg (Faaborg)

Broby Byg og Bo (Broby)

VVS Gruppen Fyn (Broby)

Næste skoleår - 2019/2020 - skal Faaborg-Midtfyn Kommune bruge hele 30 virksomheder til "erhvervsrygsækken". Interesserede kan allerede nu kontakte Pernille Peiter på pepei@fmk.dk eller 72 53 31 53.

Socialt ansvar

Én af de virksomheder, som har sagt ja til at være med i forsøgsfasen, og som også har været med til at udvikle "erhvervsrygsækken", er Ringe-virksomheden Jeros, som producerer industri-vaskemaskiner.

Direktør Evita Rosdahl mener, at virksomhederne har gavn af projektet på langt sigt.

- Man snakker om den her problematik med, at vi mangler lærlinge, og det ikke kun i jern- og metalbranchen. Vi skal generelt have de unge til at interessere sig for de faglige uddannelser og få dem til at få øjnene op for de mange muligheder, der er - også uden for Odense og de andre større byer, siger Evita Rosdahl.

- Samtidig har vi i Jeros alle dage haft et ønske om at tage en del af det sociale ansvar her i byen og kommunen. Det interesserer os, hvad der foregår omkring os, og vi vil gerne støtte lokalområdet, siger hun.

De første elever tager på virksomhedsbesøg i slutningen af januar, mens de øvrige klasser følger trop de næste måneder, når det passer ind i undervisningen.

Nyt tiltag: 6. klasse rykker ud i erhvervslivet

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce