Nyt slagsmål venter forude


Nyt slagsmål venter forude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

FAABORG-MIDTFYN: Når der først er kommet styr på selve afhentningen af skrald, venter der et andet og muligvis endnu større slagsmål, nemlig: Hvem skal betale regningen for de mange startvanskeligheder - for eksempel, når skraldefirmaet HCS har været nødt til at køre ekstra ture for at dække behovet?

- Det er en sag, som vi må tage til den tid. Hvor meget kan kommunen gøres ansvarlig for, hvad er forsyningsvirksomhedernes ansvar, og hvad skyldes svigt hos vognmanden. Altså, hvem sidder med aben, siger Hans Jørgensen, der er formand for Faaborg Forsyningsvirksomheder.

Han vurderer, at man tidligst kan tage fat på denne diskussion i løbet af efteråret.

Nej til individuel ordning

Som vi kunne fortælle forleden er der en stigende utilfredshed blandt borgerne over at skulle betale for en vare, man ikke får.

Blandt dem, der har fået nok, er Poul Nielsen fra Kværndrup. Han vil nu forsøge at samle de utilfredse borgere om et fælles krav om at få en del af pengene retur. Selv mener han at have penge til gode for to måneders manglende afhentning.

Det skal han dog ikke regne med at få noget ud af, lyder meldingen fra Hans Jørgensen. Selv om prisen for en almindelig afhentning i skel kan fastsættes til 8,70 kroner, er der nemlig flere problemer forbundet med en individuel tilbagebetaling.

- Det at få hentet skrald kan ikke sammenlignes med at handle ind hos købmanden. Dels koster det ekstra, når der skal hentes flere sække på én gang, fordi det tager længere tid. Dels vil det koste mere at lave en individuel ordning, end den enkelte borger vil få ud af det, siger han.

I sidste ende er der nemlig kun ét sted, hvor forsyningsvirksomhederne kan få dækket udgifter til administration ind, og det er hos forbrugerne selv. Viser det sig omvendt, at ordningen har været billigere end forventet i 2008, vil det kunne betyde lavere takster i 2009.

Nyt slagsmål venter forude

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce