Nyt sats: Alpeløbet vil op på 5000 løbere


Nyt sats: Alpeløbet vil op på 5000 løbere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg Ski- og Motionsklub skruer voldsomt op for ambitionerne. Om få år skal deltagertallet være mangedoblet i Alpeløbet

FAABORG: De seneste år har rundt regnet 300 løbere deltaget i Alpeløbet i Svanninge Bakker i midten af september.

Bag det bakkede motionsløb står Faaborg Ski- og Motionsløb, og nu skruer klubben helt op for ambitionerne.

I løbet af få år skal 5000 løbere tjekke ind til septemberoplevelsen i bakkerne.

- Vi har omgivelserne, der indbyder til det, og når vi er i gang med at arrangere et løb for 300, kan vi lige så godt gøre det for mange flere, siger Freddy Johansen, formand for Faaborg Ski- og Motionsklub.

Lige nu er klubben i fuld gang med at finde samarbejdspartnere, så ambitionerne kan indfries både økonomisk, og når det gælder antallet af frivillige hjælpere.

Blandt de største løb

Hvis planerne lykkes vil det betyde, at Alpeløbet bliver blandt Fyns absolut største motionsløb, og ifølge Freddy Johansen tilmed et af de mest udfordrende og naturskønne.

- Skoven er indbydende, og vejene er fine. Folk vil få en stor naturoplevelse i de fynske alper med mulighed for at se dyr og opleve højder og gode udsigter, siger Freddy Johansen om ruten, der traditionelt bugter sig rundt i Svanninge Bakker.

Allerede nu er der truffet aftale med et professionelt tidstagningsfirma, så den vigtige del af forberedelserne er på plads allerede i år, men Freddy Johansen er også godt klar over, at Alpeløbet ikke vokser fra 300 til 5000 på et enkelt år.

Mål: 1000 deltagere i år

Han regner dog med at nå 1000 deltagere allerede her i 2008, og når løbsorganisationen er oppe i gear, vil løbere komme til fra hele Fyn, trekantsområdet og Vestsjælland, er håbet.

Løbsambitionerne vækker begejstring hos turistchef Lene-Marianne Nielsen, for hvis løberne får en god oplevelse i Svanninge Bakker, så er de også tilbøjelige til at komme tilbage til området som egentlige turister, mener hun.

- Jeg vil gerne bakke planerne op, for jeg er meget tilhænger af at bruge de "kulisser", vi har i naturen, til at skabe oplevelser, siger Lene-Marianne Nielsen.

Nyt sats: Alpeløbet vil op på 5000 løbere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce