Årslev/Ferritslev: Går du med en lyst eller lige frem et ønske om at spille i et orkester, så kan det inden længe blive til virkelighed. I hvert fald hvis du er elev på Broskolen.

Skolen, med afdelinger i Årslev og Ferritslev, har indgået et samarbejde med Faaborg-Midtfyn Musikskole om projektet "OrkesterMester". Det landsdækkende projekt sigter på at opbygge orkestre på skoler, der ikke i forvejen har et skoleorkester.

10 skoler i landet får mulighed for at deltage i projektet, der er økonomisk støttet af Nordeafonden, og forleden sagde politikerne i Kultur- og Lokalsamfundsudvalget god for, at partnerskabet mellem musikskolen og Broskolen søger om at blive én af de 10 udvalgte til projektet.

Der er tale om et fireårigt forløb, og det er et krav, at kommunen som minimum skal skyde 400.000 kroner ind i perioden, og beløbet har musikskolen faktisk allerede fundet på budgettet for 2017. De er fundet i puljen til samarbejde med andre aktører, og de skal udgøre kommunens bidrag de næste fire år.

Blandt samarbejdspartnerne i "OrkesterMester" er DR Symfoniorkester, og det ventes skudt i gang med indgangen til skoleåret 2018/2019.

Faaborg-Midtfyn Musikskole har i forvejen et samarbejde om skoleorkester med Nordagerskolen i Ringe og Carl Nielsen Skolen i Nr. Lyndelse, og forventningen er, at samarbejdet med Broskolen også fortsætter efter, at projektet er udløbet.

  • Kolofon

    Af:

    Jeg er født og opvokset i Ringe og har siden 2008 haft fornøjelsen af at skrive om stort og småt fra det midtfynske område. Specielt fritids- og foreningslivet har min store interesse og desuden dækker jeg ofte retssager. I min fritid løber jeg gerne og deltager hvert år i Lillebælt Halvmaraton.