Nyt omsorgssystem på trapperne


Nyt omsorgssystem på trapperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

PLEJE: Personale skal lære at arbejde med elektronisk registrering

FAABORG: - Min drøm det er, at vi i hjemmeplejen om nogle år kan besvare spørgsmål fra politikere og borgere blot ved at trykke på en knap.

Sådan sagde kontorchef Marianne Krämer, der er leder af Faaborg Kommunes hjemmepleje, i går, da kommunens nye omsorgssystem "Rambøll Care" blev præsenteret for presse, politikere og nogle af de ansatte.

Det elektroniske registreringssystem er ved at blive "pilottestet" og taget i brug af hjemmehjælpsgrupper på Præstekærgård i Horne og Steensvang i Falsled. Når disse pilotprojekter er evalueret i løbet af april/maj, vil systemet blive introduceret i resten af kommunens hjemmehjælpsdistrikter, og inden sommerferien skulle alle kommunens omsorgsmedarbejdere have stiftet bekendtskab med systemet.

Systemet er en edb-baseret registrering af samtlige de data, der i dag eksisterer om en bruger af hjemmeplejen og det personale, der tager hånd om vedkommendes behov.

Og det er ikke småting, det indebærer.

Systemet rummer naturligvis alle grundoplysningerne om brugerens funktionsniveau, pårørende, vaneruvaner, madordninger, adgangsforhold til vedkommendes bolig etc. Dertil kommer, at journalen også vil blive ført elektronisk. Og systemet rummer også personalets profiler og deres arbejdsplaner, og kædes disse mange oplysninger sammen kan at den enkeltes arbejdsdag planlægges uhyre præcist.

Marianne Krämer venter, at systemet i første omgang vil betyde en administrativ lettelse for gruppelederne.

- Erfaringen fra andre kommuner er, at det letter arbejdet, men det er ikke tænkt som et spareprojekt. Jeg tror, det især vil være med til at gøre det mere synligt for den enkelte medarbejder, hvad de går og laver, og det vil sikre, at brugere af hjemmeplejen bliver inddraget mere, og at vi dermed får nogle bedre aftaler med dem, siger hun.

Når systemet er kørt ind, starter fase 2 efter sommerferien, hvor systemet blandt andet kobles til lønsystemet. På lidt længere sigt er det planen, at hver enkelt medarbejder skal bære rundt på en såkaldt "Palmpilot", der indeholder en detaljeret dagsplan for vedkommende samt registrerer, hvordan dagen så går ifølge denne plan og om noget eventuelt skal justeres.

Rambøll Care har allerede solgt sit system til cirka 70 danske kommuner.

Nyt omsorgssystem på trapperne

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce