Nyt museum et skridt nærmere

Ud over Gunnar Landtved er Kaj E. Sørensen en af hovedarkitekterne bag idéen om et museum for naivistisk kunst. Her er han fotograferet ved en naivistisk kunstudstilling i Kværndrup.
Foto: Peter Leth-Larsen

Nyt museum et skridt nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Politikerne skal igen drøfte sagen om et nyt museum for naivistisk kunst.

FAABORG-MIDTFYN: Mere end ni måneder er der gået, siden politikerne i kommunalbestyrelsen tilkendegav, at kommunekassen godt kan støtte et nyt museum for naivistisk kunst et sted i Faaborg-Midtfyn.

Siden den tilkendegivelse er der dog ikke sket meget i sagen, men nu har planerne om det nye kunstmuseum igen sneget sig ind på politikerne.

I morgen skal de folkevalgte i Økonomiudvalget diskutere sagen, og en af museets ivrigste forkæmpere, den tidligere Ryslinge-borgmester Gunnar Landtved, håber, at der nu kommer skred i sagerne.

- Jeg så meget gerne, at de tog projektet til sig. Nu er der snart gået et år, hvor der ikke er sket noget, siger Gunnar Landtved.

Han ser i øvrigt meget gerne, at museet placeres i skulpturparken i Ryslinge, som planen var, mens den blev modnet i den gamle Ryslinge Kommune.

Både borgmester Bo Andersen (V) og socialdemokraternes leder Hans Jørgensen har dog meddelt, at de finder det mere naturligt at placere det nye museum i Faaborg-området, hvor der allerede er et kunstmuseum.

Uklar dagsorden

Til det siger Gunnar Landtved, at det i hvert fald vil lægge en dæmper på hans lyst til at være med i en arbejdsgruppe for at få museumsplanerne ført ud i livet.

Gunnar Landtved lader dog også forstå, at det er langt vigtigere at projektet bliver til noget, end hvad adressen bliver.

Præcis hvad politikerne skal diskutere på mødet i morgen, har det ikke været muligt for Fyens Stiftstidende at opklare.

Sagen skal nemlig behandles på den lukkede del af dagsordenen, og det kan indikere, at der er konkrete planer om køb af jord eller ejendom i kikkerten.

Det nye museum ventes at koste i omegnen af 20 millioner kroner at opføre. Disse penge skal leveres af private fonde, mens kommunens støtte til driften vil være på 1,2 millioner kroner om året.

Nyt museum et skridt nærmere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce