Nyt løbehold kom godt fra start

Efter næsten fem kilometers løb er der stadig fart over feltet. Bemærk journalistens faste greb om sin notesblok.
Foto: Morten Groth Schärfe

Nyt løbehold kom godt fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Stiftstidendes journalist var med, da gymnastikforening fulgte op på succes fra KRAM-måned

RYSLINGE: Uden for blæser det en halv pelikan. Musklerne i mit højre ben er ømme, og så har jeg hørt et sted, at man skal passe på med overdreven fysisk aktivitet lige efter spisetid.

Jo, undskyldninger er der nok af, da jeg mandag aften triller ind på parkeringspladsen foran Ryslinge Hallen. Her skal deltagerne til et nyt løbehold mødes. Det er den lokale gymnastikforening i Ryslinge, der står bag initiativet, som første gang blev lanceret under KRAM-måneden tidligere på året. Og det var så stor en succes, at foreningen blev overbevist om, at der var grundlag for at starte noget igen efter sommerferien.

- Vi har ikke andre mål med initiativet end at få flere til at dyrke motion. Det handler om at styrke folkesundheden, og jeg håber meget, at vi kan få nogle, der aldrig har prøvet det før, ud at løbe.

Ordene fra formand Birgitte Rasmussen hænger stadig i baghovedet, da jeg træder ud på pladsen. Hjemmefra har jeg overbevist mig selv om, at holdet for nybegyndere er et godt sted at starte.

Sådan er der åbenbart andre end mig, der har det. Blandt dem er barndomsveninderne Jette Kristiansen og Sanne Vejen, der begge er fra Ryslinge og fyldt 51 år.

- Vi har længe villet prøve, hvordan det er at løbe, og nu skal det bare være. Min søn har forklaret mig, at jeg skal ånde ind på det ene skridt og ånde ud på det andet. Men da jeg prøvede det forleden, var jeg lige ved at kløjes i det, fortæller Jette Kristiansen, der er vant til at gå lange ture, men ikke at løbe.

- Jeg forestiller mig, at det nogle gange er lidt nemmere at løbe en tur, i stedet for at gå fem-seks kilometer. Og så kunne jeg også trænge til at tabe et par kilo, siger hun med et glimt i øjet, mens hun stolt viser sin KRAM-trøje frem.

Også Jette Kristiansen har deltaget i undersøgelsen og var desuden så heldig at vinde en cykel, som nu står parkeret foran hallen.
En journalist møder sin overmand. Den hurtigste på strækningen var den kun otte-årige René Andersen, der demonstrerede sin overlegenhed ved at løbe en gang rundt om fodboldbanen, mens resten af holdet pustede ud.
En journalist møder sin overmand. Den hurtigste på strækningen var den kun otte-årige René Andersen, der demonstrerede sin overlegenhed ved at løbe en gang rundt om fodboldbanen, mens resten af holdet pustede ud.
Foto: Morten Groth Schärfe

Grebet af stemningen

I mellemtiden er godt 20 deltagere mødt frem, men formanden mangler stadig. Efter et par minutters venten og en mindre regnbyge beslutter en af instruktørerne at tage sagen i egen hånd. Som deltagere bliver vi bedt om at vælge mellem begyndere, let øvede og øvede. Nu er tiden til at komme med mine velforberedte undskyldninger, men ak. Måske er det gruppepres, eller også bliver jeg bare grebet af stemningen, for pludselig befinder jeg mig i selskab med personer, der tydeligvis er i bedre form end jeg selv.

- Vi springer opvarmningen over. Det bliver vi bare trætte af, ler instruktør Anders Skotte.

Så mens nybegynderne stiller sig op i en rundkreds og strækker ud, lunter vi andre af sted mod skoven. Forud venter cirka fem kilometers løb i udkanten af Ryslinge.

- Jeg var ærlig talt lidt spændt på, hvor mange der ville møde op, når det nu er første gang. Mange gange er det nemmere at sige, jeg bliver hjemme foran fjernsynet. Men det hjælper at vide, at der står nogen og venter på én, fortæller Anders Skotte, da vi er kommet ud på ruten.

Det med at undgå for meget motion i dagligdagen kender 35-årige Lene Baier Wedell fra Ringe kun alt for godt.

- Det var mig for cirka et år siden. Men så begyndte jeg at løbe tre gange om ugen, og det har medvirket til, at jeg har tabt 22 kilo siden november, fortæller hun lettere forpustet.

Ud over at løbe går hun til spinning og cykler også af og til hjem fra arbejde i Odense.

- Jeg har kun beholdt én del af det løbetøj, jeg havde i starten, nemlig min vest. Resten er blevet alt for stort, siger hun stolt.

Lene Baier Wedell håber dog at tabe yderligere 15-20 kilo, så hun når ned på idealvægten. Foran i gruppen løber en lille dreng på kun otte år og hepper på os andre. Da vi når ud af skoven igen føler han åbenbart, at der er tid til indlagte spurter, og i et anfald af overmod vælger jeg at gå med på legen.

Jeg kunne have sagt mig selv, at det var en dårlig idé. Men med en sidste kraftanstrengelse får jeg slæbt mig tilbage til hallen, hvor det er blevet tid til at strække ud.

- Jeg må sige, at du ikke helt lever op til fordommene om journalister, ler Anders Skotte, mens sveden drypper fra vores ansigter.

Tja, det er vel også en slags kompliment, tænker jeg, før jeg sætter kursen mod Ringe. Træt, men på samme tid opstemt og med et tilbud om at komme igen. Interesserede kan møde op i aften klokken 19.

Indtil videre vil gymnastikforeningen arrangere løb hver mandag i august og september.

Nyt løbehold kom godt fra start

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce