Nyt liv til gammel bygning: Jazz skal sætte fut i togstationen

Martin og Rikke Dyrgård Kaspersen har startet foreningen "Liv i Ringe Stationsbygning?, hvor de med forskellige arrangementer vil samle folk i den gamle ejendom. Foto: Kurt Rasmussen

Nyt liv til gammel bygning: Jazz skal sætte fut i togstationen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Lørdag 14. april vil jazztoner strømme ud af den gamle togstation i Ringe, når Rikke og Martin Dyrgård Kaspersen tager hul på det første af mange forskelligartede arrangementer i bygningen.

Ringe: Under navnet, "Liv i Ringe Stationsbygning", har Rikke og Martin Dyrgård Kaspersen kastet sig ud i et foreningsprojekt, hvor den gamle togstation i Ringe skal tilføres nyt liv, og et jazz-arrangement lørdag 14. april bliver det første skud på stammen.

- Vi har fået et lokalt jazzband, Citygo Jazz Band med Anne Farup som solist, til at komme og spille traditionel jazz, lyder det fra Rikke Dyrgård Kaspersen, der sammen med sin mand, Martin, ser frem til dagen med spænding.

Det er vores hensigt at integrere så mange som muligt af de lokale butikker i vores arrangementer
Martin Dyrgård Kaspersen

Samarbejde med butikker

Dørene åbnes klokken 12, og musikken starter klokken 13. Indenfor vil der blive serveret kaffe, vin, vand og øl, og som en del af deres koncept har ægteparret allieret sig med lokale kræfter og fået Midtfyns Slagteren til at stille op med en grill udenfor, så også sulten kan blive stillet.

- Det er vores hensigt at integrere så mange som muligt af de lokale butikker i vores arrangementer, siger Martin Dyrgård Kaspersen og lader forstå, at alle handlende er velkomne til at deltage ved arrangementerne.

Lovende opstart

Der er gratis entré til jazz-arrangementet, og det er det første egentlige arrangement i stationsbygningen, efter at ægteparret holdt fastelavnsfest 11. februar i år. Dengang håbede de på, at 20-30 ville deltage, men der dukkede 110 personer op.

- Det viser, at vi er nået ud til folk, og at de har fået øjnene op for, hvad vi vil med det her sted, sagde Rikke Dyrgård Kaspersen dengang, og parret håber på, at den tendens vil fortsætte.

- Der er ikke grænser for, hvad der kan arrangeres i togstationen, og på lørdag, når musikken holder pause, vil Martin og jeg fortælle lidt om, hvor langt vi nu er i processen og om, hvilke muligheder man har som borger i Ringe for at bruge bygningen, lyder det fra Rikke Dyrgård Kaspersen.

Foreningen lejer stationsbygningen af DSB, og huslejen er 9000 kroner. Foreningen har fået 30.000 kroner fra Faaborg-Midtfyn Kommunes borgerbudget til projektet. Derudover har Rikke og Martin Dyrgård Kaspersen selv postet 20-25.000 kroner i projektet, og Andelskassen har givet 15.000 kroner.

Nyt liv til gammel bygning: Jazz skal sætte fut i togstationen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce