Nyt kulturhus skal samle borgere

Torben Vind Rasmussen (t.h.) skal tirsdag præsentere tegningerne af det nye kulturhus ved Ryslingehallen. Halbestyrer Stig Nielsen bakker op om planerne.
Foto: Mie Schärfe

Nyt kulturhus skal samle borgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Tegningerne til det nye kulturhus ved hallen i Ryslinge er nu klar til at blive præsenteret for borgerne

RYSLINGE: Først skulle det ligge ved forsamlingshuset. Men da der ikke var opbakning til det, blev lokationen flyttet til hallen. Nu skulle det dog være ganske vist. At det nye kulturhus i Ryslinge skal bygges i forbindelse med Ryslingehallen. For tirsdag i næste uge bliver byens borgere nemlig præsenteret for de færdige tegninger af det kulturhus, der hidtil kun har haft hjemme på tegnebrættet.

- Det er stort, siger formanden for initiativgruppen Torben Vind Rasmussen om projektet.

Tegningerne af det nye kulturhus viser, at dele af Ryslingehallens bygninger skal bygges om, mens nye bygninger skal bygges til i den ende, hvor caféteriet ligger. Og i disse nye lokaler skal kulturhuset indrettes med et udvidet caféområde, motionsrum, spinningrum, et ekstra redskabsrum, et stort musiklokale, mødelokale, klublokaler, en netcafé og en avisstue. Samtidig skal der i forlængelse af hallen være en udendørs amfiscene. Alt det skal tilsammen udgøre det kulturhus, som byen har hårdt brug for, mener Torben Vind Rasmussen.

- Der er 42 foreninger i byen, men ikke noget fælles sted. Og de unge foreningsløse har heller ikke noget sted at mødes. Derfor vil vi gerne skabe et sted, hvor man kan gøre noget sammen uden at skulle være medlem af en forening.

Ny forening skal stiftes

Alligevel fastslår Torben Vind Rasmussen, at kulturhusprojektet skal bæres af foreningslivet. Derfor bliver der i forbindelse med præsentationen af tegningerne afholdt en stiftende generalforsamling i den nye forening, som initiativgruppen på forhånd har givet navnet "Ryslinge Idræts og Kultur Samvirke" (RIKS)

- Projektet skal ikke bæres af hallen eller nogle enkelte foreninger men af en selvstændig organisation, funderet i det samlede foreningsliv i byen. Derfor stifter vi nu RIKS, siger Torben Vind Rasmussen, der mener, kulturhuset er af stor betydning for byens overlevelse.

- I Ryslinge er der ingen synlige tegn på, at der sker noget, selvom der er masser af foreninger. Med det nye kulturhus bliver idrætslivet og kulturen synlig, og det, tror jeg, er vigtigt for at tiltrække og fastholde borgere.

Fonde og erhverv betaler

Hvad kulturhuset samlet kommer til at koste, vil Torben Vind Rasmussen ikke give et bud på. Han anslår dog forsigtigt, at første etape af projektet vil beløbe sig til fem millioner kroner. Penge, der skal findes hos fonde og gennem sponsorater fra erhvervslivet, som til gengæld kan få rabat på årskort til motionscentret. Hvordan den økonomiske opbakning til projektet vil være, ved Torben Vind Rasmussen ikke endnu. Men spørger man halbestyrer Stig Nielsen, så kan netop økonomien blive afgørende for, at den folkelige opbakning bliver ved med at være der.

- Man har det nok sådan, at visioner er godt at have, men penge er bedre. Men vi skal nok overbevise dem om, at det bliver til noget, siger halbestyreren, der selv giver sin fulde opbakning til kulturhuset.

Tidsplanen for husets tilblivelse ligger endnu ikke fast. I første omgang bliver stafetten på tirsdag givet videre til RIKS' nye bestyrelse, der skal stå for det videre arbejde med kulturhuset.

Nyt kulturhus skal samle borgere

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce