Skat har begæret Café Wessel konkurs. Caféejer Jeppe Valentin dybt berørt

Ringe: Den midtfynske hovedby Ringe kæmper i forvejen med mange tomme butikslokaler i disse måneder, og nu rammer et nyt chok.

Café Wessel i Algade er gået konkurs efter krav fra Skat på grund af en ubetalt momsregning.

- Vi havde håbet, at vi kunne skabe noget mere omsætning, så vi kunne klare os igennem, men det gik ikke. Jeg har det ad helvede til, konstaterer en berørt Jeppe Valentin.

De seneste dage, mens håndværkere har arbejdet på at mure café-facaden op efter decembers rambuk-kup mod Danske Bank overfor, har Jeppe Valentin arbejdet for at få en redningsplan strikket sammen.

- Men de sidste par dage er det så i stedet blevet en afviklingsplan, siger Jeppe Valentin, der regner med at komme ud af caféen med en gæld på omkring en halv million kroner.

Midt i det økonomiske morads er Jeppe Valentin glad for at kunne sige, at ingen leverandører kommer til at tabe penge på konkursen. Og at alle større forbookede selskaber den kommende tid - inklusiv konfirmationer - er blevet ombooket til andre lokale restauratører.

- Jeg håber, der kommer én og tager over. Det er synd for byen, at der nu lukker endnu en forretning, siger Jeppe Valentin, der med fugt i øjenkrogene satte "konkurs-skiltet" i vinduet onsdag kort efter klokken 15.

Jeppe Valentin har drevet Café Wessel i næsten to år og beskæftiget omkring 10 personer, i hvad der svarer til fire fuldtidsstillinger.

- Det har været hårdt arbejde, så man kan sige, at det her er farvel til caféen, men goddag til et nyt liv. Når venner og familie har set mig, har det været her i caféen. Men for helvede, hvor jeg kommer til at savne det, siger Jeppe Valentin.

  • Journalist portræt

    Af:

    Lokalredaktør siden 2009 på Fynske Mediers redaktion i Ringe, hvor jeg laver lokaljournalistik om Midtfyn til Fyens Stiftstidende, Fyns Amts Avis, ugeavisen Midtfynsposten samt fyens.dk og mitfyn.dk. Tidligere lokalredaktør på Fyens Stiftstidende i Faaborg. Ansat i Fynske Medier/Fyens Stiftstidende siden 2006.

Mere om emnet

Se alle
Rema 1000: Vi er klar til at indtage Ringe

Rema 1000: Vi er klar til at indtage Ringe

Røde Kors åbner ny butik i Ringe - i seks uger

Røde Kors åbner ny butik i Ringe - i seks uger

Sygdomslukket café åbner igen

Sygdomslukket café åbner igen