Nye vælgere: Sådan skal de unge lokkes i stemmeboksen

Arkivfoto

Nye vælgere: Sådan skal de unge lokkes i stemmeboksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Faaborg-Midtfyn Kommune står bag en række plakater og postkort med unge lokale vælgere i håbet om at forøge stemmeprocenten blandt de 18-25-årige ved det kommende kommunalvalg.

Faaborg-Midtfyn: "Stem - ellers sker der aldrig noget" lyder budskabet fra Jacob Østerberg, som har sin egen haveservicevirksomhed i Millinge og er en af de 11 unge, der er med i Faaborg-Midtfyn Kommunes valgkampagne for kommunens unge. De 11 unge er alle mellem 18 og 25 år og fra Faaborg-Midtfyn, men med forskellige uddannelsesretninger og leveveje. Fælles for dem alle er, at de stemmer til kommunalvalget og mener, at andre unge også bør gøre det.

Årsagen til, at Faaborg-Midtfyn Kommune har en særlig opmærksomhed på de 18 til 25-åriges stemmeprocent, er, at en stor del af denne aldersgruppe ikke stemte ved det seneste kommunalvalg. Blot 53,2 procent af de 22-29-årige stemte i 2013, mens den nationale stemmeprocent i samme aldersgruppe var 54,5.

 

Flere unge-initiativer

Indsatsen består af 11 forskellige profiler, illustreret på plakater og postkort, som er uddelt til Faaborg-Midtfyns uddannelsesinstitutioner, jobcenter, kultur- og fritidshuse, biblioteker, fritidscentre samt andre steder.

Udover plakaterne og postkortene opstiller Faaborg-Midtfyn Kommune "selfie-rammer" på Faaborg-Midtfyn Produktionsskole i Ringe og Faaborg samt Midtfyns Gymnasium, Faaborg Gymnasium og HF & VUC FYN i Faaborg, så eleverne kan lave deres egen "plakat", dele den på de sociale medier og dermed agere ambassadører.

Også Faaborg-Midtfyns Ungdomsråd står bag flere initiativer og arrangementer for unge i forbindelse med det kommende kommunalvalg./EXP

Nye vælgere: Sådan skal de unge lokkes i stemmeboksen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce