Nye senge har gjort møllen populær


Nye senge har gjort møllen populær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

SUCCES: Efter en omfattende renovering af værelsesfløjen strømmer gæsterne til Trente Mølle

GL. STENDERUP:Selv om det er mere end et halvt år siden, at Trente Mølles nye værelsesfløj blev indviet, er duften af nye møbler fra især trækøjesengene markant.

- Det er eller ikke fordi, de ikke bliver brugt. De har været sovet i næsten hver nat siden ombygningen, siger naturvejleder Leif Sørensen om de velduftende køjesenge.

Siden de nye køjesenge i april sidste år erstattede de kasserede køjesenge fra Statsfængslet i Ringe, er gæsterne nærmest valfartet til Trente Mølle.

Især skoler og børnehaver, der holder kurser for de ansatte og så naturligvis de grønne organisationer har fået øje på Trente Mølle som kursussted.

- Vi har fundet en niche med et niveau mellem spejderhytter og konferencestandard, mener Leif Sørensen.

Fordoblet staben

Uden den mindste skam i stemmen fortæller han, hvorfor de mange gæster især glæder ham.

- De giver os flere til det primære. Naturformidling til børn og unge. Vi lægger ikke skjul på, at private og selskaber betaler mere for at leje stedet end skoler og børnehaver, siger han.

Faktisk har så mange overnattet, at der er blevet penge til at fordoble medarbejderstaben. Siden oktober har friluftsvejleder Christa Baagøe givet Leif Sørensen selskab i hverdagen på møllen.

Da det blev besluttet at bruge 2,5 millioner kroner på at renovere møllen, var håbet netop, at det kunne give flere gæster og dermed penge til endnu en ansat.

- Krone- og øremæssigt har ombygningen levet op til vores højeste forventninger, siger Bent Hansen, formand for Trente Mølle.

Sidste år kom der 270.000 kroner på bankbogen som betaling for leje af Trente Mølle. Det er 70.000 kroner mere end året før.

At sengene har været brugt flittigt illustreres af, at gennemsnitsprisen for at leje møllens faciliteter i to dage med overnatning er 3500 kroner.

Nu med internet

Januar er en stille måned på Trente Mølle. Tiden bruges ikke på gæster, men på at gøre forholdene endnu bedre.

Nu er der også internetadgang og en skolestue med 16 pc'er, så kursister kan gå på nettet under opholdet på møllen.

Næste forbedringsprojekt er allerede udtænkt. Efter at overnatningsfaciliteterne er blevet forbedret, skal møllens øvrige faciliteter forbedres.

Faaborg og Broby kommuner, der støtter driften af Trente Mølle har begge givet et ekstraordinært tilskud i år, og de penge skal bruges til at forbedre mødelokalerne.

- Og så håber vi på at få lavet en rigtig pejsestue med store lædermøbler og gevirer på væggene, fortæller Leif Sørensen.

Pejsen er der, men møbler og gevirer mangler.

Nye senge har gjort møllen populær

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce