Nye p-vagter har travlt: På få dage har de uddelt 62 bøder

P-vagterne har haft travlt med bødeblokken i de første dage af det nye år. Vagterne færdes hovedsageligt i Ringe og Faaborg, men kan også komme forbi andre byer i kommunen. Arkivfoto: Kurt Rasmussen

Nye p-vagter har travlt: På få dage har de uddelt 62 bøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

P-vagterne i Ringe og Faaborg har haft travlt med bødeblokken, siden de venlige hilsener i sidste uge blev afløst af reelle bøder.

Faaborg-Midtfyn: Det har givet anledning til heftig debat - og især kritik - på de sociale medier, at man fra politisk side har valgt at genindføre p-kontrollen på offentlige p-pladser i Ringe og Faaborg.

Men trods masser af fokus på kontrollen og venlige hilsener i mange uger til ulydige bilister, så er der fortsat mange, som ikke parkerer efter reglerne.

Det melder afdelingslederen i Natur og Trafik, Ole Tyrsted Jørgensen. Han har talt sammen, hvor mange bøder der er skrevet i de første dage af de nye år.

- Vi er udstedt 62 parkeringsbøder fra den 3. januar til den 8. januar. Altså den første uge, hvor vi er begyndt at udskrive bøder, siger Ole Tyrsted Jørgensen, der i samme ombæring gerne erkender, at det er ret mange.

- Det synes jeg, også fordi der har været så meget skriveri omkring det, og vi i lang tid har givet en venlige hilsener. Så det overrasker mig, lyder det fra ham.

Fire klager

Siden starten af november har p-vagterne været på gaden og med hjælp af venlige postkort i forruden gjort opmærksom på, at det fra årsskiftet blev alvor.

- Vi lever op til reglerne for, hvordan man udsteder p-bøder, og vi har kun ansat to på halvtid til det. Vi har været ude om lørdagen for at prøve det af, for det er en lidt anderledes trafik her. Vi gør det af hensyn til handelslivet, siger Ole Tyrsted Jørgensen med henvisning til, at det er på opfordring fra handelsstandsforeningerne i Ringe og Faaborg, at kontrollen er genindført.

Det har som sagt givet anledning til vrede hos mange.

- Får vi en klage, så undersøger vi, om den er berettiget. Parkeringsvagterne er instrueret i, at de skal dokumentere med billeder, så vi ved, hvad det er for en skiltning det pågældende sted. Så kan vi gå ind og tjekke op på, at der er tidsbegrænsning og sådan nogle ting, siger Ole Tyrsted Jørgensen og tilføjer, at der er kommet fire klager over p-bøder.

De er alle blevet afvist.

- Jeg forventer, at klager først vil rulle ind nu, for man har otte-ti dage, inden bøden skal betales. Folk, der ved, at den er god nok, klager nok ikke.

Håndværkere, der er på job i midtbyen, kan få en dispensation til at parkere længere end det tilladte. Dispensationen skal søges på kommunens hjemmeside.

Nye p-vagter har travlt: På få dage har de uddelt 62 bøder

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce