Nye krav til ny svinefarm


Nye krav til ny svinefarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Nabomodstanden imod den planlagte svinefarm ved Horne er stigende

HORNE: Landmand Henning Rasmussen, Horne, må kun køre med foder, gylle og levende dyr til og fra sin planlagte svinefarm på Horne Strandvej 7 i tidsrummet fra klokken 6-18 fra mandag til torsdag og fra klokken 6-16 på fredage.

Det vedtog politikerne i Teknik- og Miljøudvalget i går, efter at de på ny havde diskuteret sagen om de 6500 nye grise, der hvert år skal produceres på Horne Strandvej.

Med det skærpede krav har politikerne ifølge udvalgsformand Grete Justesen (K) stillet en lang række betingelser til landmanden af hensyn til naboerne.

For to uger siden sagde politikerne ja til den nye svinefarm, selv om områdets beboere har strittet imod med arme og ben. Og selv om afgørelsen altså nu er truffet og landmand Henning Rasmussen så småt gået i gang med at realisere planerne, så har det ikke fået protesterne til at dø.

I weekenden gik Vivi Madsen, der bor på Smedetoften cirka 300 meter syd for den planlagte svinefarm, i gang med at lodde kampgejsten hos naboerne, og inden længe skal der arrangeres et borgermøde sammen med den initiativgruppe, der har kæmpet imod svineplanerne, siden de blev kendt i efteråret.

Til borgermødet vil landmand Henning Rasmussen også blive inviteret, og Ditlev Schaeffer fra initiativgruppen håber, at han dukker op, så der kan blive dialog.

Klage skal forberedes

En ekspert skal nu sammen med Ditlev Schaeffer og initiativgruppen gennemgå den tilladelse, landmanden har fået og dernæst forberede en klage til Miljøklagenævnet.

Dermed vil sagen fra Horne havne i en stor bunke af lignende sager, som er endt i Miljøklagenævnet. At sagerne havner dér skyldes, at den lovgivning, som lokalpolitikerne skal give landbrugstilladelser efter, er ny og uklar.

Grete Justesen mener dog, at Teknik- og Miljøudvalget nu er kommet frem til den politisk mulige løsning.

- Vi kan ikke med loven i hånden sige nej, men vi kan indsætte en række vilkår, der skal opfyldes. Vi har gjort meget for at imødekomme landmanden og tage størst mulige hensyn til lokalbefolkningen. Så må landmanden vurdere, om han stadig er lige ivrig efter at placere svinefarmen det sted, siger Grete Justesen.

Nye krav til ny svinefarm

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce