Nye krænkelser af ekskæreste: Stalker trækker retsafgørelse i langdrag

Der er tilsyneladende kommet ny krænkelser til, så stalkeren får ikke sagen mod sig afsluttet på denne side af sommeren. Arkivfoto.

Nye krænkelser af ekskæreste: Stalker trækker retsafgørelse i langdrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

42-årig mand fra Faaborg er tiltalt for psykisk terror af sin ekskæreste. Sagen var for retten onsdag, men bliver først afsluttet i august eller september. Nu får hun en sommer i frygt og utryghed.

Faaborg: En 42-årig mand fra Faaborg undgik ved retten i Svendborg foreløbig en dom for at køre psykisk terror på sin ekskæreste, fordi det viste sig, at de forhold, han var tiltalt for onsdag, kun udgør toppen af isbjerget. Politiet skal nu undersøge en stribe nye anmeldelser. Hans tidligere kæreste frygter, at det betyder, at manden vil fortsætte med at stalke, true og forulempe hende, og brød sammen i krampegråd i retten, da det gik op for hende, at sagen mod hendes forventning ikke kunne afsluttes.

Politiets anklagemyndighed havde lagt op til at kræve fængselsstraf, fordi den 42-årige ved flere lejligheder har overtrådt et såkaldt polititilhold. Han må hverken fysisk, elektronisk eller via tredjeperson sætte sig i kontakt med kvinden. Det har manden valgt at blæse på, og han har tværtimod ved flere lejligheder været intimiderende og krænkende overfor kvinden.

- Pludselig stod han bare neden for trappen. Jeg sparkede ham for at slippe ud, og tænkte "Nu slår han mig ihjel", og så begyndte jeg bare at skrige alt, hvad jeg kunne.
Forurettet kvinde fra Faaborg i retten.

150 henvendelser på en uge

Deres kæresteforhold gik i stykker i 2015, men manden blev en tid boende i kvindens hus i et separat lejemål. Det viste sig uholdbart i længen, og kvinden hjalp manden med at finde en anden bolig. Han havde tilsyneladende svært ved at slippe forholdet, mens hun gerne ville videre med sit liv.

- Han kunne ringe eller skrive 150 gange i løbet af en uge, fortalte hun i retten.

Hun oplevede, at henvendelserne fik en stadig mere aggressiv og truende karakter og gik til politiet for at få hjælp. Det resulterede altså i, at manden fik forbud mod have nogen form for kontakt til kvinden. Alligevel ser krænkelserne ud til at eskalere, så kvinden ikke længere kan bo i sit hus, men er flyttet ind hos venner.

- Han skyder mod mine vinduer

- Jeg tør ikke være der. Han har to gange skudt med luftgevær mod mine vinduer og billeder fra mine overvågningskameraer viser, at han sidder i min gårdhave om natten, fortalte hun blandt andet.

I januar sidste år blev hun passet op af manden på havnen i Faaborg, hvor han tilsyneladende blev mere og mere vred, greb fat i kvindens arm og sagde, "jeg smadrer dig, hvis ikke du flytter fra byen", mens hun panisk forsøgte at få kontakt med alarmcentralen.

Manden mente ikke selv, han havde truet.

- Jeg kunne aldrig drømme om at bede hende flytte, aldrig drømme om at krumme et hår på hendes hoved, det er pure opspind, sagde han.

- Nu slår han mig ihjel

Han mente heller ikke, han havde været aggressiv, da han et par uger senere, i februar 2017, trængte ind i kvindens entre, og gjorde hende rædselsslagen.

- Pludselig stod han bare neden for trappen. Jeg sparkede ham for at slippe ud, og tænkte "nu slår han mig ihjel", og så begyndte jeg bare at skrige alt, hvad jeg kunne, fortalte kvinden, hvis forklaring blev bakket op af en nabo, der hørte og så noget af optrinnet.

Den krænkede kvinde er stærkt påvirket af hele sagen, hendes bisidderadvokat fik udvirket, at den tiltalte blev fjernet fra retssalen, mens hun afgav forklaring. Han læste op af en lægeerklæring, der viser, at kvinden har angstsymptomer, der minder om PTSD, blandt andet opkast og rystelser i kroppen.

Hun græd flere gange under vidneforklaringen og var helt utrøstelig, da det gik op for hende, at sagen skal for retten igen, formentlig først i august eller september. Det bliver måneder i utryghed over, hvad hun nu skal frygte fra ekskæresten.

Nye krænkelser af ekskæreste: Stalker trækker retsafgørelse i langdrag

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce