Faaborg Bilcenter er solgt til Anders Ørgaard Engelbreth og V Holm Jensen A/S, der overtager forretningen pr. 1. februar 2016.

Anders Ørgaard Engelbreth indtræder samme dag som direktør og vil fremadrettet varetage den daglige ledelse samt indgå i salgsafdelingen med salg af person- og varebiler.

Forretningen fortsætter med samme navn og medarbejdere.

- Det er vigtigt for os, at Faaborg Bilcenter fortsætter i samme ånd som tidligere. Vi skal ikke være Danmarks største, men i stedet skal vi fortsætte med at være Danmarks bedste lokale bilforretning, siger Anders Ø. Engelbreth i en pressemeddelelse.

Fastholder arbejdspladserne

Efter den tragiske cykel ulykke i Sverige, som tilbage i juni sidste år kostede den tidligere indehaver, bilforhandler Henrik Feveile Nielsen, livet, er forretningen nu sikret gennem salget til de nye ejere. Herved forbliver arbejdspladserne i lokalsamfundet.

- Jeg tror på mine nye kolleger og på Faaborg og omegn. Jeg tror så meget på det, at jeg har været villig til at risikere alt for at drive arbejdspladserne i Faaborg Bilcenter videre, men det kan kun realiseres, hvis vi har lokalbefolkningens fortsatte opbakning, bemærker Anders Ø. Engelbreth.

Trods sine kun 29 år har han mange års erfaring fra bilbranchen fra både forhandler- og importørleddet, og kommer senest fra en stilling som filialchef i Danmarks største Hyundai forhandler i København.

De seneste tre år har Anders Ørgaard Engelbreth dagligt pendlet de 330 kilometer frem og tilbage fra sin bopæl i Årslev i Faaborg-Midtfyn kommune til sin arbejdsplads i København. Men nu er tiden til at vende snuden hjemad og bruge kræfterne lokalt i stedet.

- Jeg er født og opvokset på Sydfyn i Lundeborg og har efterfølgende læst på Svendborg Erhvervsskole. Jeg er altid kommet meget i Faaborg og nyder området, markerne, vandet og ikke mindst de hyggelige gader, fortæller den nye direktør.

En god storebror

Foruden Anders Ørgaard Engelbreth står også Niels Holm Jensen, indehaver af V Holm Jensen A/S i Odense, bag det nye selskab, som overtager Faaborg Bilcenter.

V Holm Jensen A/S har forhandlet Opel siden 1929 og er således Danmarks ældste Opel-forhandler samt én af de bedst sælgende Opel-forhandlere i landet. Niels Holm Jensen tager ikke del i den daglige ledelse af Faaborg Bilcenter, men vil fungere som sparringspartner:

- Jeg takker Karina Nielsen og børnene Rasmus og Katrine for den tillid de viser os ved at overdrage virksomheden og medarbejderne til os. Jeg ser frem til samarbejdet med Faaborg Bilcenter og vil glæde mig til at se virksomheden vækste sammen med Anders Ø. Engelbreth og det dygtige mandskab, siger Niels Holm Jensen.

Der vil inden for cirka en måneds tid efter overtagelsen blive afholdt reception i forretningen, hvor alle er velkomne til at kigge ind og hilse på medarbejderne samt de nye ejere.

  • Af:

Mere om emnet

Se alle

Mindeord over Henrik Feveile Nielsen