Ny trend på boligmarkedet: Pia vendte tilbage til fødebyen

Efter en årrække ude i verden, er Pia Balkemose flyttet med familien tilbage til fødebyen Horne. Foto: Bent Warncke

Ny trend på boligmarkedet: Pia vendte tilbage til fødebyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Pia Balkemose var glad for vokse op i Horne, men havde egentlig sagt farvel til byen. Men så fik hun mand og børn - og forældrene gik på pension - og så faldt brikkerne pludselig på plads.

Horne: Når man har prøvet at bo i en by, hvor ingen kender dig, er det en kæmpe omvæltning at flytte tilbage til byen, hvor man voksede op.

Det kan 40-årige Pia Balkemose Sørensen skrive under på. Sammen med ægtemanden Max (45) og tvillingerne Louie og Willi er hun efter 20 år ude i verden vendt tilbage til landsbyen Horne, hvor hun selv voksede op.

Og selvom der ikke er mange af hendes jævnaldrende tilbage, har hun stadig en store berøringsflade i byen.

- I Kværndrup, hvor vi boede tidligere, kunne jeg handle i brugsen uden at møde en eneste, jeg kendte, og det føltes faktisk lidt ensomt en gang imellem. Hos Spar i Horne kan det tage en evighed at handle, fordi der er så mange, man lige skal snakke med - og jeg elsker det, fortæller hun.

Hun er en del af noget, der ifølge områdets ejendomsmæglere ligner en trend, nemlig at unge børnefamilier flytter tilbage til rødderne og bosætter sig i nærheden af deres forældre til gensidig gavn og glæde.

Pias forældre, der stadig bor i Horne, er netop gået på efterløn/pension og har tid og overskud til at kunne nyde deres børnebørn.

- Og de har simpelthen været en kæmpe hjælp for os i den her periode, hvor vi har været uden køkken, og hele huset har stået på den anden ende, siger Pia.

Og næste år starter Louie og Willi på Horne Skole, hvor hun selv lærte at læse og regne i sin tid.

- Det har jeg en rigtig god fornemmelse med. Jeg havde jo selv en supergod opvækst her, og det tror jeg også, at de får. Horne Skole er den helt rigtige til mine drenge, siger hun.

Pia, Max og spilop-tvillingerne Willi (tv) og Louie er i gang med at indtage Hornelandevej 28. Foto: Bent Warncke
Pia, Max og spilop-tvillingerne Willi (tv) og Louie er i gang med at indtage Hornelandevej 28. Foto: Bent Warncke

Renovering i fuld gang

Lige nu er Hornelandevej 28 lidt i en undtagelsestilstand. Parret overtog huset den 1. oktober og er i fuld gang med en gennemgribende renovering af stueetagen.

Fra en lidt gammeldags stil med et meget lille køkken, er der revet vægge ned, så huset på 173 kvadratmeter får et stort åbent køkken-alrum. Det gamle oliefyr er skiftet ud med en energivenlig luft/vand varmepumpe, og det nye Designakøkken er netop ankommet og står pakket ned i kasser.

- Vi har købt et rigtig fint hus. Selvfølgelig var det lidt gammeldags indrettet - der har boet en familie her i 40 år - men selve bygningen - skallen - var i orden, og vi får en dejlig have, fortæller Pia.

Havde parret haft lidt flere penge på bankbogen, var de dog muligvis i stedet havnet et helt andet sted.

- Svendborg er en superfed by, og jeg ville rigtig gerne bo der, men man får altså noget mere for sine penge her ude i yderområderne, og vi er meget tilfredse med den her løsning. Vi har fået et fint hus til en fornuftig pris, så vi har råd til at lave det om, som vi gerne vil have det. Her kommer vi til at bo i rigtig mange år, siger hun.

Får meget tilbage

Der er også mange andre ting, der i øjeblikket falder på plads i familiens liv. Efter en årrække som ansat i Sparekassen Fyn har Pia skiftet branche, og hun er netop startet i et helt nyt job som sagsbehandler/sekretær hos EDC i Faaborg.

Max, der egentlig er uddannet berider, har også skiftet job og arbejder i dag hos Danbo Møbler i Hesselager.

- Det føles rigtig rart at være tilbage, og Max, der var lidt skeptisk i starten, er vist også blevet positivt overrasket. Det er jo sådan, at hvis du har lyst og overskud til at involvere dig i en by som Horne, så giver den dig også rigtig meget tilbage, siger Pia.

Ny trend på boligmarkedet: Pia vendte tilbage til fødebyen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce