Ny tankstation på vej i Ringe

Det er på pladsen ved cykelforretningen, at der opføres en ny tank - få meter fra Oles Olies hovedsæde. Den nye tank får ingen betydning for Jan Frederiksens cykelforretning. Foto: René Johansen

Ny tankstation på vej i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Oles Olie nedlægger tankanlægget i Algade, og i stedet opføres et nyt et af slagsen ved Lykkes Cykler og Scootere på Østre Ringvej.

Ringe: I starten af det nye år kan bilister tanke bilen med benzin og diesel på et nyt tankanlæg i Ringe.

Det er Oles Olie, der står bag det nye anlæg, og det skal opføres ved Lykke Cykler og Scootere på Østre Ringvej - mindre end et halvkikset stenkast fra Oles Olies domicil på Damhusvej.

Ifølge medejer Mads Jensen bliver det nye anlæg opført som erstatning for Oles Olies nuværende tankstation i Algade.

- Vi har vurderet, at vi kan sælge nogenlunde det samme, som vi gør i Algade. Dér er vi bundet af, at vi har en husleje, men den slipper vi for, fordi vi ejer grund og bygninger ved den nye tank på Østre Ringvej. Så ved det samme salg, skulle vi gerne kun tjene lidt mere her, siger Mads Jensen.

- Desuden er anlægget i Algade udpint og slidt og står foran en kæmpe renovering, hvis vi skal fortsætte der. Så selv om kommunen ikke havde købt grunden i Algade, var vi smuttet, bemærker Mads Jensen med henvisning til, at kommunen på en tvangsauktion i november sikrede sig grunden, hvor tankanlægget og den tidligere Nærkøb har adresse.

Oles Olie
Oles Olie blev stiftet i 1996, da Ole Jensen købte en brugt tankvogn og to pavilloner.

Virksomheden er blandt andet leveringsdygtig i fyringsolie, gas og som noget af det nyeste, træpiller. Desuden sælges der benzin og diesel fra flere benzinstationer på Fyn.

For to år siden overtog Ole Jensens sønner forretningen, hvor der i alt er seks ansatte.

I det seneste regnskabsår, 2016, havde Oles Olie et overskud på 3,7 millioner kroner.

Pris på halvanden million

Mens Algade-tanken nedlægges, er det planen, at Oles Olie bevarer anlægget på virksomhedens matrikel på Damhusvej - lige ved siden af den ny.

- Vi bruger den en del selv, men der er også mange, der gerne vil betale med kontanter, og i den nye kan man kun betale med kort, forklarer Mads Jensen.

Det er to år siden, at han sammen med sine to brødre overtog virksomheden fra deres far, Ole Jensen. Brødrene investerer nu i nærheden af halvanden million kroner i den nye tank, og arbejdet går i gang 8. januar.

- Der skal graves en tank med to rum i ned - til diesel og til 95-benzin, og så skal der støbes lidt og lægges en olieudskiller i, som loven foreskriver. Det nærmer sig nok en halvanden milion, inden den er køreklar, så det er da lidt af en investering, og det er ikke lige tankstationer, vi mangler her i Ringe, lyder det fra Mads Jensen.

Prisen er fast

Seks tankstationer kan der tælles til, og trods en heftig konkurrence fastholder byens lille olieselskab princippet om ikke at hæve og sænke priserne i et væk.

- Vi kigger på, hvad vi har givet for det, vi lægger i tankene, og hvad vi skal sælge det for. Som regel er der tidspunkter, hvor vi er lidt dyrere end de andre, andre gange er vi billigere, siger medindehaveren og tilføjer:

- For vi sender ikke en tankbil til to millioner kroner til Fredericia og hente brændstof for så at sælge det med underskud.

Går det efter planen, lukker tanken den 22. januar i Algade, fordi kortlæseren og prisskilt skal genbruges. Måske kan det betyde, at der lige op til den dag slækkes lidt på principperne.

- Vi skal bundsuge og efterlade det tomt, så hvis vi har lidt tilbage i tankene, kunne det da godt tænkes, at vi den sidste fredag siger væk med det og sænker priserne, men det har vi ikke bestemt os for endnu. Vi prøver at ramme det nogenlunde, siger Mads Jensen.

Det forventes, at den nye tank er klar til brug 29. januar.

Ny tankstation på vej i Ringe

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce