Ny kritik efter voldsom weekend


Ny kritik efter voldsom weekend

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

To borgere advarede bilister med en lommelygte for at undgå flere uheld. Politiet ville ikke hjælpe, hævder de

SØLLINGE: - Det er for dårligt, at vi skal sættes vores liv på spil, bare fordi politiet ikke vil reagere på vores henvendelser.

Sådan siger 42-årige Ulrik Theodorsen, Søllinge. Forleden mødtes hans og andre borgere fra byen for at samle trådene efter de dramatiske begivenheder forrige weekend. Her blev en 71-årig kvinde kørt ned, mens hun cyklede langs Sdr. Højrupvejen. Senere samme aften skete endnu et uheld i det samme sving, da en bil skred over i den forkerte vejbane, hvor den ramte en modkørende bil.

Spærrede for trafikken

Ingen personer kom til skade i forbindelse med den sidste episode, men det kunne være gået galt i minutter efter, fortæller Ulrik Theodorsen. Uheldet efterlod de to biler midt på vejbanen, hvor de spærrede for al trafik.

Selv var han på vej hjem, da han ankom til ulykkesstedet. Her mødte han en af de andre lokale beboere, der forgæves havde ringet efter poltiet.

- De ville ikke sende en vogn, fordi der kun var sket materiel skade. I stedet skulle han selv ringe efter Falck, men her var der ventetid. Jeg ringede en ekstra gang til poltiet for at høre, om det kunne passe, og jeg fik samme svar, fortæller Ulrik Theodorsen.

Lyset gik ud

I mellemtiden var lyset på bilerne gået ud, og klokken 1 forsvandt også gadebelysningen. Derfor så han og den anden beboer ingen anden mulighed end at skiftes til at svinge med en lommelygte for at advare bilister, inden de nåede frem til svinget.

- Jeg nåede at stoppe fire-fem bilister alene på min side. Hvis vi ikke havde stoppet bilerne, kunne det være sket endnu flere uheld. Jeg forestiller mig, at Falck ville være kommet hurtigere frem, hvis politiet havde taget affære. Men hos politiet ville man ikke gøre noget, for så var det dem, der kom til at betale, siger Ulrik Theodorsen, som vurderer, at der gik 10-15 minutter, fra han ankom til stedet, og til Falck var fremme.

Begrænsede ressourcer

Torben Schultz-Pedersen, leder af vagtcentralen på Fyn, ønsker ikke at kommentere den konkrete sag. Han lægger omvendt ikke skjul på, at politiet er nødt til at prioritere, hvordan man anvender de begrænsede ressourcer.

- Vi sender som regel kun en patrulje, hvis der er sket personskade, eller hvis uheldet skyldes en overtrædelse af færdselsloven, for eksempel spirituskørsel eller en vigepligtsforseelse. Ellers er det op til parterne selv at klare sagen, men vi vejleder gerne over telefonen, fortæller han.

Lederen af vagtcentralen har svært ved at forestille sig, at Falck ville være kommet hurtigere frem til ulykken, hvis var politiet var gået ind i sagen.

- Uanset om det er politiet eller en privatperson, der ringer, vil Falck sende en vogn med udrykning i sådanne situationer. Jeg skal ikke kunne sige, hvor man er kørt ud fra. Men hvis det er Odense, er det ikke unormalt, at der kan gå 10-12 minutter, vurderer Torben Schultz-Pedersen.

Hvad med regningen?

Omvendt vil han ikke afvise, at medarbejderen kan have nævnt, at det ville være mere praktisk, hvis anmelderen selv kontaktede Falck.

- Det er altid et skisma, hvor Falck skal sende regningen hen. Hvis det er politiet, der ringer, ender regningen her, og vi skal så bagefter til at undersøge, om parterne har Falck-abonnement. Er det ikke tilfældet, er det som regel noget, forsikringen tager sig af. Det kan være det, der er blevet talt om, gætter han.

Ny kritik efter voldsom weekend

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce