På vej: Plads ventes åbnet i oktober i år

Den nye genbrugsplads i Faaborg er begyndt at tage form.

Et entreprenørfirma fra Assens har vundet udbuddet og er for tiden ved at planere området, som ligger i industriområdet mellem Mørkebjergvej og Krogsbjergvej.

Her skal der være 2,5 hektar befæstet areal med plads til 30 forskellige typer affald (i fagsproget kaldet fraktioner) og med plads til at udvide sortimentet i fremtiden, selvfølgelig afhængigt af hvilken slags affald og hvordan håndteringen skal være.

Ud over pladsen skal der være mandskabsfaciliteter, maskinhus og en modtagebygning til særlige affaldstyper som kemikalier og elektronik.

Mandskabsfaciliteterne skal være fælles med det store komposteringsanlæg, som vil ligge lige over for.

Betales af forbrugerne

Genbrugspladsen forventes klar til brug i oktober i år, oplyser direktøren for det kommunale forsyningsselskab FFV Energi & Miljø A/S, Claus Mogensen.

Pladsen skal drives ifølge bestemmelserne i Faaborg-Midtfyn Kommunes affaldsplan. Kommunalbestyrelsen har tidligere anslået hele investeringen til at ligge omkring de 20 millioner kroner, og det skulle holde, bekræfter Claus Mogensen.

I øvrigt skal investeringen betales af forbrugerne.

Pladsen skal gøre det lettere at komme af med affaldet, lige som meningen er bedre service, herunder ikke mindst udvidet åbningstid, formentlig også søn- og helligdage.

  • Lorenzen_Michael

    Af:

    Arbejder især med det teknik-, miljø- og havnespørgsmål samt natur på Faaborg-redaktionen.