Ny formand for Faaborg Museum

Jens Thodberg Bertelsen, der var leder af Odense Katedralskole i 26 år, skal ny stå i spidsen for Faaborg Museums bestyrelse. Privatfoto

Ny formand for Faaborg Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Jens Thodberg Bertelsen, tidligere rektor for Odense Katedralskole, er udpeget som ny formand for Faaborg Museum, der står over for store udviklingsprojekter.

Faaborg: Det er en erfaren mand med en markant profil, der nu skal stå i spidsen for Faaborg Museums bestyrelse. Jens Thodberg Bertelsen, tidligere rektor for Odense Katedralskole, er netop indtrådt som formand for bestyrelsen for Faaborg Museum.

Bestyrelsen har indtil nu bestået af syv medlemmer, men den er nu udvidet med en plads mere, idet der er udpeget en ny formand, som en samlet bestyrelse har valgt til at stå i spidsen for de kommende års udvikling af museet, skriver Faaborg Museum i en pressemeddelelse.

Store projekter

Baggrunden er, at museet står over for at skulle gennemføre nogle meget store udviklingsprojekter, herunder en renovering af museumsbygningen fra 1915, der er et hovedværk i nordisk klassicisme, samt en udvidelse af arealer til særudstillings- og publikumsfaciliteter, magasin med videre.

I valget af ny formand er der blandt andet lagt vægt på, at museet fortsat har en formand med lokal forankring og bosiddende på Fyn. Jens Thodberg Bertelsen bor i Nr. Søby i Faaborg-Midtfyn Kommune og vil således være tæt på museet i dagligdagen.

Museets bestyrelse har desuden lagt vægt på at få en formand med stor ledelseserfaring fra en anden kultur- og dannelsesinstitution og med indsigt i drift af offentligt støttede institutioner og større byggeprojekter.

Skoleleder i 26 år

Jens Thodberg Bertelsen har ledet Odense Katedralskole i 26 år, indtil han i 2016 gik på pension. Skolen har under hans ledelse gennemgået to større udvidelser i 2003 og 2013 for at skabe nye og moderne faciliteter.

Jens Thodberg Bertelsen er uddannet cand.mag. i dansk, religion og filosofi fra Aarhus Universitet og har tidligere været ansat på gymnasier i Aabenraa og Aalborg. Nu er han tilknyttet H.C. Andersens Forskningscenter, SDU, på Det adelige Jomfrukloster i hjertet af Odense, hvor han blandt andet står for udviklingen af undervisningsmaterialer om H.C. Andersens litteratur og for formidling af Andersens værker til blandt gymnasieskolen og de ældste klassetrin i Folkeskolen. /EXP

Ny formand for Faaborg Museum

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce