Ny forening til sin første eksamen

Charlotte Stiller tror på opbakning på den kommende generalforsamling. Arkivfoto: Lasse Hansen

Ny forening til sin første eksamen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Foreningen Vores Faaborg & Egn klar til den første "rigtige" generalforsamling - og vi er godt på vej, lyder det fra formand Charlotte Stiller.

Faaborg: Der bliver lidt eksamens-stemning over det, når paraplyorganisationen Vores Faaborg & Egn den 22. marts holder sin første ordinære generalforsamling på Hotel Faaborg Fjord.

Bakker medlemmerne op om den nye forening? Hvad har de af forventninger? Og hvad siger de til den kontingentstruktur, der vil bliver foreslået?

Foreningen fik en lidt uheldig start, idet den nyansatte bylivs- og erhvervskoordinator Marie-Louise Bøgh Larsen efter blot fire måneder måtte stoppe i december på grund af barselsorlov. Men Stine Mjaaland, der oprindelig blot var ansat 10 timer ugentligt, accepterede at bære faklen videre og gå op på 30 timer, indtil der findes en mere permanent løsning.

- Det var selvfølgelig ærgerligt, at Marie-Louise, der ellers var kommet godt i gang, måtte stoppe. Men jeg synes faktisk, at det er ret flot, det vi har nået på det halve år. Stine er fuld gang med at besøge interessenter, og forklare, hvad det er, visionen er for det her projekt, siger formand Charlotte Stiller.

Foreningen, der kom til verden i juni sidste år, udspringer af et ønske om, at samle Faaborg-områdets mange aktører i et fælles forum, hvor initiativer til gavn for området kan koordineres og iscenesættes.

Foreningen bæres i første omgang primært af turistforeningen og Shopping Faaborg, men der er gjort et stort stykke fodarbejde for at gøre foreningen mere synlig i de mange lokale aktøreres bevidsthed.

I øjeblikket er der 50, der har tegnet et støttemedlemsskab på 250 kroner, men det spændende bliver jo, om de også kan se sig selv som medlemmer af foreningen, når kontingentet stiger, siger Charlotte Stiller.

- Efter generalforsamlingen ved vi, om der er opbakning til projektet - men det føler jeg mig nu tryg ved. Jeg er slet ikke i tvivl om, at vi får den opbakning, siger hun.

Generalforsamlingens opbakning vil være afgørende for, at hun kan indlede en forhandling med kommunen om at få driftsstøtte, der rækker ud over 2018.

En charmeoffensiv

Stine Mjaaland forventer, at generalforsamlingen vil efterspørge svar på, hvad de forskellige aktører helt konkret kan få ud af at være medlem af foreningen, og hvad formålet og visionen med foreningen er.

- En af foreningens ambitioner er jo at levere endnu mere god backup til butikkerne og turistoperatørerne, end de selv har ressourcer til. Vi lægger heller ikke skjul på, at vi meget gerne vil arbejde meget konkret for både Shopping Faaborg og turistforeningen, men at det kræver, at de melder sig ind, så vi har nogle kontingenter og ressourcer at arbejde med, siger Stine Mjaaland.

Så generalforsamlingen bliver også lidt af en charmeoffensiv fra din side?

- Det kan man godt sige. Vi vil rigtig gerne have nogle flere medlemmer - også fra erhvervslivet, der jo ikke traditionelt er med i hverken turistforening og Shopping Faaborg. Men det er et stykke pionerarbejde, vi har gang i, og jo flere vi er - jo flere der kan se en mening i at samles - jo stærkere et fundament får vi at stå på, siger Stine Mjaaland.

Ny forening til sin første eksamen

Modtagerens email *:
Din e-mail *:
Dit navn *:
Evt. kommentar:

*) skal udfyldes.

Annonce
Annonce
Annonce